Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bluff-företag utnyttjar Helsingborg

Många vill bli fotbollsproffs. Då är inte blufföretagen sena med att utnyttja detta. Senast i raden att utnyttjas är svenska mästaren Helsingborg.

Helsingborg vann supercupfinalen, allsvenskan och svenska cupen. ”Opportunities in Football” heter ett företag som passade på att utnyttja detta faktum genom att erbjuda ungdomar provträning på Olympia som bland annat ska innehålla en match mot Helsingborgs a-lag. 26 november ska matchen spelas, men tid och exakt plats går inte att utläsa på företagets hemsida. Den informationen får spelaren när det betalats in 200 pund, drygt 2 200 svenska kronor till företaget.

Allt är en bluff och Helsingborgs IF har absolut ingenting med ”Opportunities in Football” att göra.
— Det är en bluff och det är tragiskt om någon nappar på det här och dyker upp på Olympia, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till Helsingborgs Dagblad.
— Folk har hört av sig. Jag tror ändå inte att det här skadar vårt namn i fotbollsbranschen, men det är ju olyckligt om någon ung kille går på bluffen.

HIF ska försöka gå vidare juridiskt och på något sätt försöka ställa "Opportunities In Football" inför rätta.
— Det är svårt att få tag på de ansvariga, men vi gör vad vi kan. Det här skadar vårt varumärke och även om vi är helt oskyldiga till det här så är det vårt namn och inte bluff-företaget som man minns efter en sådan här sak, säger Frederik Ericsson, informationsansvarig hos HIF till Helsingborgs Dagblad och fortsätter:
— Vi får hoppas att ingen kommer så det blir resekostnader med mera utöver bluffavgifterna, säger Ericsson och fortsätter.
— Men skulle någon komma eller kontakta oss så har vi möjlighet att spåra betalningsmottagaren och då finns chansen att hitta bedragarna.

Redaktionen

Publicerad 2011-11-12 kl 21:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons