Blytung Gefle-seger: "Skönt för självförtroendet"

Gefle tog tre blytunga poäng i bottenstriden.
4-2-segern mot Åtvidaberg ger välbehövligt självförtroende inför fortsättningen.

- Väldigt skönt för självförtroendet att göra så många mål, säger Jonas Lantto till TT.

Det har funnits frågetecken kring hur Gefle ska kunna göra mål efter försäljningen av Alexander Gerndt som gjorde åtta av lagets 13 mål under vårsäsongen
I kvällens bottenmöte mot Åtvidaberg gavs svar på tal - fyra mål utspridda på fyra olika målskyttar.

- En av orsakerna till att vi kunde sälja Gerndt är att vi vet att vi har bra spelare kvar och att de då får ett större ansvar och därmed kommer utvecklas. Så på det sättet var det viktigt att vi fick göra fyra mål, säger tränaren Urban Hammar till TT.

Jonas Lantto öppnade målskyttet redan efter en dryg minut.

Strax efter det blev Gefle-backen Sebastian Senatore frilägesutvisad efter att ha dragit ner Haris Radetinac.
Läge för ÅFF-vändning med numerärt överläge i nästan en hel match?
Nej, tvärtom - det var Gefle som skapade de bästa chanserna och Jakob Orlov utökade till 2-0 i andra halvlek.
Amir Suljic reducerade sedan till 1-2 innan Hjalmar Öhagen ökade på till 3-1 och Gefle såg ut att ha avgjort matchen.

ÅFF kom dock tillbaka en gång till, Oscar Möllers reducering i den 81:a minuten höll spänningen vid liv tills debuterande Dragan Kapcevic fastställde slutresultatet 4-2 med fyra minuter kvar av ordinarie tid.

Segern oerhört viktig för Gefle som nu bara har en poäng upp till Halmstad och Djurgården som befinner sig precis ovanför kvalstrecket.

För tabelljumbon Åtvidaberg ser det mörkare ut. Laget har sju poäng upp till säker mark.

- Jag är mycket missnöjd och besviken efter den här matchen. Det kändes som att vi hade en jättechans, säger Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson till TT.