Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blytung HIF-skada - nyckelspelare borta säsongen ut

Helsingborg får klara sig utan en av sina allra bästa spelare under slutdelen av allsvenskan. Nu är det nämligen klart att den lårskada som tvingade målvakten Pär Hansson att utgå mot Halmstad stoppar honom resten av säsongen.

- Som det ser ut finns det ingen anledning att chansa och stressa fram en comeback. Spelar jag någonting mer är det ren bonus. Nu kan jag i lugn och ro börja ladda för nästa säsong, säger Hansson till Helsingborgs Dagblad.

Hansson, som tidigare säsonger varit utlånad till Ängelholm i Superettan togs tillbaka inför den här säsongen och många blev nog förvånade när han under försäsongen petade veteranen Daniel Andersson och därefter behöll platsen också när serien drog igång.
I Allsvenskan har sedan U21-landslagsmålvakten gjort en stabil insats och det har inte funnits någon anledning för tränaren Bosse Nilsson att byta till den mer rutinerade Daniel Andersson.

Men nu har den anledningen infunnit sig, då Hansson inte kan spela varken mot AIK på torsdag eller mer den här säsongen.
- Matematiken säger att man inte ska räkna med mer spel i år. Framöver är det rehab som gäller för Pär, säger sjukgymnasten Martin Berg till Helsingborgs Dagblad.

Hanssons flitiga matchande kan vara en orsak till att hans kropp inte längre höll.
- Det har blivit många matcher för min del. Jag måste säga att jag haft tur tidigare, detta är min första allvarliga skada. Förr eller senare åker man på en, säger Hansson själv.

Han är inte den ende HIF-spelaren som missar matchen mot AIK. Även Olafur Skulason saknas, då även han har en bristning i ena låret.
Dessutom är det mycket tveksamt om både Henke Larsson och Marcus Lantz kan vara med.
- Det är inte så enkelt att bara gå in och spela i 90 minuter efter ett långt skadeuppehåll. Framförallt för Marcus del finns det en fara att han slår upp sin skada igen, säger Berg.

Publicerad 2009-09-22 kl 14:04
Annons
Annons
Annons