Blytungt för HIF: ”Vi saknar det där lilla extra”

I Spanien gjorde Helsingborg en bra insats mot Levante – men hade ingen skärpa framför mål och reste hem med noll poäng Men i kväll hade HIF ställt in siktet. Ja, i alla fall anfallsstjärnan Nikola Djurdjic. Serbens två mål räckte dock bara till en pinne efter sena mål för gästerna.

Redan efter sju minuter var Djurdjic uppe på ett inlägg från vänster och nickade behärskat in 1-0 bakom Nikolay Mihaylov i bortamålet. Hans andra mål kom strax innan den första halvleken var slut, närmare bestämt i den 43:e minuten, sedan inhopparen David Accam assisterat. Vindsnabbe Accam sprang sig fri och när Twente-keepern var ute på vift passade Accam på att slå in bollen till en helt ren Djurdjic som enkelt kunde lägga in bollen i öppet mål.

2-0-ledningen kändes ganska säker för HIF:s del långt in på den andra halvleken. Men i den 74:e minuten kom Twentes reducering när svenske inhopparen Rasmus Bengtsson nickade in ett vänsterinlägg utom räckhåll för Pär Hansson. Två minuter före full tid gjorde sedan en annan ståtlig back, Douglas, 2-2 – på ännu en nick. Det blev också slutresultatet.

– Vi har förlorat för många matcher i de sista minuterna, senast mot Malmö hemma, men även Elfsborg och AIK borta. Vi tappade tre säkra poäng. Killarna jobbade så hårt de kunde, men det gick inte, säger HIF-tränaren Åge Hareide till TV4 Sport.

Publicerad 2012-10-04 kl 21:14