Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Boban" klar för Gefle

Andra nyförvärvet till nästa säsong är klart för Gefle IF. Haruna Moshi med artistnamnet "Boban" är klar för gästrikeklubben.

Tanzaniern som varit på provträning med klubben den senaste veckan imponerade så pass mycket på klubbledningen att denna valde att kontraktera den 22-årige mittfältaren.
- Det vi fastnade för hos "Boban" var att han är en passningsskicklig spelare med mycket bra teknik och potential, säger tränaren Pelle Olsson till Gävle Nyhetsbyrå.

Av någon anledning vill inte Olsson säga exakt hur långt kontrakt klubben har skrivit med "Boban".
- Nej, vi fokuserar på att det sträcker sig över flera år. Det räcker, säger han.

Pelle Olsson menar också att det var viktigt för klubben att säkra upp spelare så snart som möjligt på det centrala mittfältet, då klubben redan tappat Yannick Bapupa och Yussif Chibsah är på väg bort.
- Nu när vi tappat Bapupa och riskerar att förlora Chibsah känns det bra att ha skrivit på med "Boban", säger Olsson.

Kalmar FF var också intresserat av "Boban" men valde att rata honom. I stället har han alltså skrivit på för Gefle. Han kommer närmast från Simba FC och har snabbt gjort sig ett namn i det tanzaniska landslaget, för vilka han spelat 16 A-landskamper.
Han kommer att resa tillbaka till Tanzania inom kort men återvänder till Gefle när klubben påbörjar träningen inför nästa säsong, 4 januari nästa år.

Publicerad 2009-11-20 kl 10:21
Annons
Annons
Annons