Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bojan Djordjic om skadorna: Titta på hur Henke Larsson kommit tillbaka

Allsvenskan

Bojan Djordjic år är det jävligaste han varit med om. Nu har han äntligen fått ett comebackdatum av läkarna efter sin svåra hälseneskada.

- Nu har jag fått löften om att jag ska vara 100 procent återställd till premiären i april. Det känns skönt att höra, jag ligger redan flera veckor för rehabplanen.

Året som gick har påverkat honom som människa.
Meniskoperationen i maj följdes av hälsene-ingreppet i mitten av september. Nu väntar 4-6 månader av slit för att bli hel igen.

- Det jävligaste och tuffaste jag varit med om. Smärtan av när hälsenan gick av går inte att beskriva. Först dämpade adrenalinet men efter det, då gjorde det förjävligt ont.

För hälseneskadade Bojan Djordjic väntar nu ett ödesmättat andraår i AIK.
Nu vill det till att den begåvade forne Manchester United-talangen får till det och visar AIK sitt värde.

ANNONS
Men nu eller aldrig existerar inte för honom.

- Nu eller aldrig? Nej, jag vet ju att jag har mitt bästa framför mig. Varje säsong har sin egen saga. Och kom i håg att när jag var som bäst förra säsongen så var det kanske ändå bara 80-90 procent jag hann visa.

Du låter inte bränd av ett år som var tänkt som din upprättelse - men blev nattsvart?

- Nej. Jag kan inte se det så. Jag är ändå bara 26 år. Det har bara stärkt mig. Titta på hur Henke Larsson flera gånger kommit tillbaka från svåra skador och högre upp i åldern än mig.

- Jag kommer att komma tillbaka och jag vill så gärna få visa fansen vad jag kan när jag är som bäst och få betala tillbaka för alla brev och stöd jag fått.

Felen under den gångna säsongen var många.
Bojan klyver rakt av ett antal punkter:

- Det är dags att tänka mer på klubben än oss själva. Vi måste tänka på att när vi som spelar i AIK en gång är borta så är klubben kvar. Vi spelare försvinner men klubben består.

ANNONS

- Mindre turbulens. Dulee Johnson var ett problem. Vi hade också svårt att ersätta honom - och så alla skador. Gabriel Özkan och så jag själv, det är inga små namn vi pratar om.

Saknar ni någon spelartyp?
- Nej, det tycker jag inte. Snarare har vi så mycket kvalite. Özkan kommer att bli helt lysande om han bara får bli skadefri, det är en spelare folk kommer att vilja betala för att få se. Namn som Markus Jonsson i gammal god form och Nisse Johansson är också spelare som visar vilken hög kvalite vi har.

- Och Obolo får man inte glömma bort och så jag själv. Jag ska vara tillbaka till premiären och visa vad jag går för den här säsongen.

Hur är kemin dig och Mikael Stahre emellan? Gillar han din spelartyp? - Det hoppas jag verkligen. Jag vet faktiskt inte. Men det visar sig när det blir allvar, skrattar Djordjic.

ANNONS
Publicerad 2008-12-04 kl 18:51
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto