POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bojan gör inte som Mutumba: ''Saknar för många svar''

Bojan Djordjic tänker inte att göra som Martin Mutumba. AIK-favoriten vill se förändringar innan han kan tänka sig att återvända.
- Jag saknar fortfarande för många svar om spelet bakom när jag såldes, säger Bojan i dag.

- Det är mycket som måste förändras som det ser ut i dag för att det överhuvudtaget ska kunna bli aktuellt, fortsätter Bojan Djordjic för FotbollDirekt.se.

Nej, någon AIK-comeback som för Martin Mutumba är inte aktuell för Bojan Djordjic.
Trots dåligt med speltid så här långt och en anonym tillvaro i ungerska Videoton så har han inga planer på att flytta hem.
AIK-ikonen har ännu inte smält omständigheterna kring hur han förra sommaren fockades bort mot sin vilja för ungerska Videoton.

- Jag älskar fortfarande AIK men att komma tillbaka kommer inte att bli aktuellt förrän den dag det kommit in nya människor. Och att spela för någon annan klubb i Sverige går inte för mig, fortsätter Djordjic.

- Jag längtar efter att komma tillbaka men som det ser ut i dag så handlar det i första hand om att få komma tillbaka till Råsunda som åskådare tillsammans med mina kompisar och se laget jag älskar.

Så vad du säger är att ledningen måste vara i stort sett utbytt för att en comeback ska kunna bli aktuell? - Jag nöjer mig med att säga att mycket måste bli annorlunda, det måste kännas rätt runt omkring för att jag ska kunna spela i AIK igen.

- Det viktigaste för mig är att jag nu i huvudet äntligen är den Bojan jag var 2009. Det är först nu jag mår bra igen. Jag blir fortfarande nostalgisk över när jag tänker tillbaka på guldåret, det tänker jag aldrig sluta att bli - men det viktigaste är att jag fått distans till hur det slutade och jag inte var önskvärd längre.

Men Bojan Djordjic lever inget dåligt liv nere i Ungern.
Visst, har han fått sparsamt speltid sedan förra sommaren men han är välbetald - drygt 200 000 kronor netto i månadslön, enligt källor till FotbollDirekt - och snart kan ett sportsligt lyft vara på gång.
Den 29-årige mittfältaren har spelat i alla cupmatcher, supercupfinalen och Videotons Europamatcher.

- Jag tjänar ganska stora pengar här och det är klart att det underlättar men pengarna hade inte spelat någon roll om jag inte hade trivts här. Jag trivs verkligen här och jag får spela mer och mer.

- Jag trivs jävligt bra socialt. Det finns många juggar här och jag är tacksam över att kunna använda mitt hemspråk som jag kan göra - och så är det nära härifrån till Budapest som är en fantastisk stad.

Känner du dig bortglömd? - Nej, det ringer fortfarande hela tiden journalister som väl egentligen borde intressera sig för någon som Marcus Berg, för att ta ett exempel, som borde vara mycket mer intressant än mig - men mina artiklar är säkert alltid det mest lästa, det är väl därför.

Du har kontrakt fram till 2013 - tror du att du kommer att spela ut kontraktet?

- Absolut. Tränaren tror på mig och har haft tålamod, trots att det är först nu jag har landat efter flytten. Jag vill ge tillbaka till både honom och klubben.

- Och det är inte mycket som skiljer för att jag ska få starta i en klubb som leder ligan stort och är 16 poäng före ett lag som Debrecen och jag kan ju se mig själv hålla på till jag fyllt 40 så jag har tid på mig.

 

 

Publicerad 2011-04-12 kl 15:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå