Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bojan sköna besked efter sju månader - hälsenan höll i comebacken

Bojan Djordjic gjorde comeback mot GIF Sundsvall. Inga problem med hälsenan i första matchen på sju månader i en match som AIK vann stort.


Storseger för AIK och det utan flera A-namn som Pierre Bengtsson, Walid Atta, Per Karlsson, Kevin Walker och Gabriel Özkan. Alla i väg med U21-lanslaget. Sparkapital som ytterligare stärker värdet av dagens seger.- Det här är mycket glädje och mycket lättnad eftersom jag känner att jag har mycket att betala tillbaka för allt stöd jag har fått, säger Bojan Djordjic till FotbollDirekt.se efter ett 25 minuter långt inhopp mot GIF Sundsvall.

- Jag spelade lite i en match under träningslägret nyligen men det här var min riktiga comeback. Hälsenan kändes perfekt, jag kände ingenting. Men så klart så har jag fortfarande en bit till formen.

AIK:s 4-1 mot GIF Sundsvall kom i en stundtals trevlig match på Råsunda. Drygt 1 700 åskådare fick se Martin Mutumba göra 1-0 och Ivan Obolo det andra - innan Giffarna reducerade. Matchavgörande 3-1 kom sedan på ett självmål efter ett Mutumba-inlägg. 4-1 var ännu ett Obolo-mål.

- Jag tycker det var väldigt bra stundtals. Och Giffarna ska inte underskattas. De har bra spelare som Sigurdsson och Wallerstedt som är jobbiga att möta.

- Bäst tycker jag vår högerkant fungerade. Med både Markus Jonsson och Kenny Pavey skadefria så ser vi riktigt bra ut där. Och Martin Mutumba på vänstern - det är länge sedan jag sett honom så bra.

AIK:s tränare Mikael Stahre betonade inför den här matchen hur viktigt det var att AIK klarade av att ligga i nivå med insatsen mot det ryska motståndet nyligen.

- Men det tycker jag vi klarade av och mer där till, säger Djordjic.
- Försäsong är alltid försäsong men så klart att det betyder mycket för oss att få vinna och få göra så många mål som vi fick göra mot ett ganska bra lag som Sundsvall.

Till sist när Djordjic får chansen att ställa dagens AIK mot det lag som förberedde sig inför förra säsongen vid den här tiden så...

- ...är vi är bättre nu. Vi ligger bättre till. Det måste jag säga. Vi har inte lika många småskador som då. Men det är först mot Halmstad i premiären det börjar räknas och vi får se vart vi verkligen står - men vi ligger bra till.
Publicerad 2009-03-28 kl 16:54
Annons
Annons
Annons