Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bomben: Zlatan blir stor delägare i Bajen: "Jag ska hjälpa dem att bli bäst i Skandinavien"

Allsvenskan

Zlatan Ibrahimovic hintade om ett samarbete med Hammarby.
Sportbladet avslöjar nu att stjärnan blir stor delägare i klubben.
- Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien, säger Zlatan till tidningen.

Foto: Bildbyrån

Det var under tisdagsmorgonen som Zlatan Ibrahimovic publicerade ett inlägg på Instagram där hans namn dök upp på en Hammarby-tröja. Spekulationerna blev stora - ny klubb, e-sport, investeringar eller något annat?

Nu kommer svaret: Zlatan blir stor delägare i Bajen. Sportbladet avslöjar nu att stjärnan köper 50 procent av AEG Swedens aktier, vilket innebär cirka en fjärdedel av klubbens aktier. Amerikanska Anschutz Entertainment Group äger cirka 47 procent av aktierna i Hammarby och äger även Los Angeles Galaxy.

- Jag har ju spelat i Galaxy och fått en bra relation med folket från AEG. Då fick jag den här möjligheten att bli partner med AEG och en sån möjlighet går det inte att tacka nej till. Inte till människor som är så lyckosamma i affärer. Dessutom var jag redan länkad till Sverige. Så gick det till, säger Ibrahimovic till Sportbladet.

ANNONS

På frågan vad Zlatan tänker på när han hör Hammarby, säger han:

Vitt och grönt. Och en fantastisk publik. Det som känns speciellt med Hammarby är att klubben växer hela tiden. Det är klubben som har störst potential att bli störst i Skandinavien. De gör fantastiska saker redan nu. De hade lite otur nu i år, de kunde ha vunnit serien. Jag följde slutet av allsvenskan även om allt var hemligt med mig och Hammarby.

Zlatan slog som bekant igenom i Malmö FF och har genom åren pratat varmt om klubben, men nu investerar han alltså i en konkurrent. 38-åringen tror dock inte att relationen till MFF-supportrarna kommer att påverkas av investeringen.

- Nej, det tror jag inte. Det här har inget med MFF att göra. När det handlar om MFF så snackar vi om fotbollsspelaren Zlatan. Jag tror att de i Malmö respekterar det här. Jag har en god relation till MFF och har haft det i alla år. Men det här har inget med mig som fotbollsspelare att göra. Jag tror att de i Malmö är glada för min skull, säger Zlatan, som också stänger dörren helt för att han någonsin kommer att spela i allsvenskan.

ANNONS

Hammrbys ordförande Richard von Yxkull säger så här till klubbens hemsida om att Zlatan nu är delägare:

- Det här är fortfarande nytt för oss, men givetvis väldigt spännande. Spontant känns tajmingen bra, vi har haft en stark utveckling de senaste åren och nästa år spelar vi i Europa. Att då få in en person som Zlatan Ibrahimović i klubben, med den passionen och vinnarmentaliteten han står för känns helt rätt. Det är för tidigt att säga någonting i detalj om på vilket sätt Zlatan kan komma att bidra till Hammarby Fotboll, men det finns helt klart väldigt stor potential i samarbetet.

Publicerad 2019-11-27 kl 07:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto