Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Borg: "Rätt att satsa på Rolle"

Roland Nilsson förde Malmö FF till SM-guld på söndagen. En härlig revansch för en kritiserad tränare. Och för tidigare sportchefen Hasse Borg som nu fick knäppa kritikerna på näsan.

- Det var ju tal om att "Rolle" skulle bort. Men nu har det visat sig att lugn och ro, tålamod och trygghet ger utslag. Det var rätt att satsa på och hålla fast vid "Rolle", säger Borg till FotbollDirekt.se.

I tio års tid byggde Hasse Borg ett Malmö FF-lag som fick alla möjliga epitet, där "Real Malmö" blev det mest kända. Men framgångarna uteblev och många av spelarköpen kritiserades.
- Vi har inte köpt spelare för att hävda oss. Vi ville vinna och göra det bästa för laget.

Inte minst ifrågasattes valet av tränare - Roland Nilsson.
Men efter söndagens guld kunde Hasse Borg mysa lite extra över att ha hållit fast vid Nilsson när det blåste snålt, inte minst förra säsongen.
- "Rolle" och Hans Gren startade en typ av fotboll som baserades på en teknisk fotboll. Men 2009 blev det lite fel, då vi straffades hårt för att vi försökte spela oss ur många situationer. Nu har "Rolle" tillsammans med sin nye assistent förfinat det hela och nu bar det frukt i stället.

- Därför är det så kul nu att det lag som spelat den mest attraktiva och roligaste fotbollen nu fick vinna guld och att det visade sig rätt att hålla fast vid Roland.

Hasse Borg hyllar också Nilssons förmåga att släppa fram unga spelare.
- Det glädjer mig något oerhört att det har fått bära frukt. De unga spelarna har fått blomma ut något alldeles enormt. Vi har spelat en attraktiv fotboll hela året och att utifrån det bli mästare är helt fantastiskt.

- Lagen som har vunnit tidigare har oftast inte spelat den vackraste fotbollen men vi har kört vårt spel rakt igenom. Det känns kanon att vi lyckades.

Men Borgs tioåriga bygge ska nu tas över av någon annan - någon ny sportchef är ännu inte klar och det blir en stor kostym att kliva in i.
- Äh. Det tror jag min efterträdare klarar utmärkt. Jag kommer att finnas tillgänglig också om det skulle behövas, säger Borg diplomatiskt.

Borg har dock några förhoppningar inför framtiden när det gäller MFF som han hoppas kan slå in.
- Nu väntar ju Champions League-kval och det blir enormt tufft men jag hoppas att vi får behålla de här unga spelarna vi har och bygga vidare på det och så hoppas jag att klubben kan stå emot lockelser från andra klubbar, speciellt när vi vunnit SM-guld och när vi har ett antal lovande spelare.

- Givetvis ska vi inte hindra spelare som får lämna oss men vi försöker övertyga dem att det kan vara bra att stanna och utvecklas i några år till innan det är dags att bege sig ut i proffslivet.

Publicerad 2010-11-08 kl 12:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons