Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Bortaresebojkotten på väg att hävas

Enlig Sportbladet är Hammarbys och AIK:s fans på väg att häva bojkotten mot bortamatcher.
"Detta utan att vi behöver ändra i några redan fastlagda regelverk", skriver Elsborgs Bosse Johansson till de allsvenska klubbarna.

Förra säsongen gick AIK och Hammarbys fans samman och bojkottade lagens bortamatcher . Supportrarna var missnöjda med att besökande förening ska betala för säkerheten på arenan. Supportrarna menade att det var orimligt att den besökande klubben skulle stå för säkerheten samtidigt som hemmalaget tog alla intäkter som det stora bortaföljet gav. Supportrarna har genom den så kallade Supporterunionen fört samtal under ledning av Elfsborgs Bosse Johansson. Johansson skickade på torsdagskvällen ut ett mejl till alla allsvenska klubbar.
- Uppdatering av läget när det gäller diskussionen med Supporterunionen, SFSU. I tisdags träffade vi dem igen och jag kan med glädje konstatera att dialogen är bra, skriver han. Bosse Johansson gör bedömningen att bortaresebojkotten kommer att vara ett minne blott när allsvenskan drar igång. Detta utan att några egentliga förändringar kommit till stånd.
- Det känns som om de verkligen uppskattar att vi tar oss tid att träffa dem och lyssna på dem och min bedömning är nu att exempelvis bortaresebojkotten ska kunna läggas ner inför den kommande säsongen. Detta utan att vi behöver ändra i några redan fastlagda regelverk, skriver Johansson enligt Sportbladet.

Fotbollskanalen.se har sökt Supporterunionens ordförande Frank Ågren utan resultat.

Publicerad 2009-02-27 kl 11:14