Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bosse Andersson avslöjar: Så vann vi dragkampen med MFF om Berg

Allsvenskan

Oliver Berg är klar för Djurgården.
Nu avslöjar sportchefen Bosse Andersson spelet bakom kulisserna och att Malmö FF var med i kampen.
- Vi insåg risken att gå miste om honom när Rydström blev klar för MFF, säger han till Fotbollskanalen.

45:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Rydströms första presskonferens som MFF-tränare i spelaren.

Oliver Berg gjorde succé i Kalmar FF, något som ledde till intresse från både Djurgården och Malmö FF. Men efter en dragkamp mellan klubbarna stod det på torsdagen klart att flyttlasset bär till Stockholm och Djurgården.

- Jag vet ju att Malmö ville ha honom. Det var givetvis olika anledningar som gjorde att han valde oss. Vi kanske var tidigast på bollen och med det visade hur mycket vi ville ha honom, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen, och fortsätter:

- Jag förstår kopplingen mellan honom och Henrik Rydström, den är ju påtaglig. Men kanske att vi var tidigare på Kalmar FF, vilket var redan innan Rydström visste vart han skulle. Vi hade inlett diskussioner tidigare med Kalmar, och då var inte Rydström klar för MFF. Så vi hade kommit en bit på vägen.

ANNONS

Mitt i förhandlingarna mellan Djurgården och Kalmar FF så blev Henrik Rydström klar som tränare för Malmö FF. Då ville han ha med sig Oliver Berg.

- Jag tror att Malmö och Oliver pratade om en gemensam framtid. Han och Rydström hade ju en tydlig koppling, han var ju bland annat Rydströms kapten i Kalmar. Vi insåg risken att det skulle kunna bli så, säger Bosse Andersson.

Blev det pressat för er när Rydström blev klar för Kalmar och när ni förstod att han ville ha Oliver Berg?
- Det fanns fördelar men nackdelarna blev fler. Med fördelar menar jag att det kanske blev enklare för oss när Rydström lämnade Kalmar. Jag känner att vi hade en bra dialog hela tiden. Han ville till oss fast det kanske fanns andra kopplingar.

- Han var tydlig med att han ville till Stockholm och spela i Djurgården där han känner att han passar in. Även familjeskäl gjorde att det passade.

ANNONS

Till Barometern förklarar Oliver Berg varför han valde bort Malmö FF.

- Min relation med Henrik har varit fantastisk, och det skulle inte finnas några negativa sidor med att fortsätta jobba med honom i Malmö. Men någonstans i mig så fanns en drive att stå på egna ben, visa att jag är den jag är och utvecklas i Djurgården på mitt sätt. Inte bara hoppa med någon annan.

- Jag har pratat med Henrik, och det har varit samtal om allt möjligt. Men inget konkret kring Malmö FF, mer om de två åren vi haft tillsammans. Om vägen vidare och vad vi hoppas att vi få ut av den miljön vi nu ska till.

På en fråga från Barometern om Bergs beslut kring att lämna Kalmar blivit något annat om Rydström stannat kvar i klubben svarar han:

- Det är en bra fråga. Jag tror att när "Henke" lämnade så gjorde det lättare för mig att lämna, hela situationen i Kalmar ändrades då. Men man ska inte lägga någon skuld på Henrik för att jag lämnar nu. Även om han hade stannat så hade jag kanske lämnat. Det är svårt att svara på.

ANNONS
Publicerad 2022-11-24 kl 15:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto