POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bosse Andersson känner pressen att leverera: "Vi är här för att vinna fotbollsmatcher"

Foto: Bildbyrån

Bosse Andersson har byggt upp Djurgårdens ekonomi.
Ändå känner sportchefen press.
- Vi är här för att vinna fotbollsmatcher, säger Andersson till Fotbollskanalen.

När Bosse Andersson återvände till Djurgården som sportchef i november 2013 hade klubben slutat sjua i allsvenskan efter att Per-Mathias Högmo fått fart på laget. Samtidigt var ekonomin svag och Dif:s förhoppning var att "Super-Bosse" skulle bygga upp ekonomin och göra laget bättre och nå framgångar.

- Vi hade en klubb som vi hade en jävligt tuff utmaning med och uppdraget var att bli en klubb med en god och stabil ekonomi och det är en förutsättning för att kunna driva en framgångsrik klubb. Det har vi nu skapat oss fantastiskt på två och ett halvt år. Vi har en ekonomi i balans och ett eget kapital på 25 procent av omsättningen. Det var extremt tuffa krav och det har vi lyckats med, säger Bosse Andersson.

Sjua, sexa, sjua är placeringarna i allsvenskan efter att Bosse Andersson tillträdde som sportchef. Ungefär som säsongen innan han återvände. Däremot har ekonomin blivit väldigt mycket bättre efter försäljningar av bland annat Michael Olunga och Omar Colley.

Med en fin ekonomi är det i år, efter tunga värvningar som Kim Källström, Jonas Olsson och Gustav Engvall, tänkt att även laget ska lyfta och på Twitter skrev Bosse Andersson i fredags att Özcan Melkemichel (hans tredje tränare nu när han gör fjärde säsongen som sportchef) nu har fått alla pusselbitar.

- Det är klart. Vi har spelare och ledare här som ska vinna fotbollsmatcher. Sen måste man ha förståelse för vad Djurgården var i för situation då och till vad djurgården är för förening i dag. Jag tycker att man måste ha respekt för den utvecklingen i klubben som vi haft. Vi fick en applåd på årsmötet för att vi visade upp fantastiska resultat och en fantastisk utveckling. Men samtidigt handlar det om att vinna fotbollsmatcher. Vi står bättre rustade för det nu än om vi inte hade tagit de besluten under de här åren. Samtidigt är det så att det tar tid att bygga upp en klubb. Vi ska vara en stabilare klubb som ska ligga på övre halvan och som på sikt ska ut i Europa. Det måste supportrarna och alla ha tålamod med.

Vad tror du fansen har för förväntningar när du gjort värvningar som Kim (Källström) och (Gustav) Engvall, samt stärkt ekonomin?
- Det finns olika som har olika förväntningar. Ska vi satsa alla pengar på att gå till Champions League nu? Vi har ett ansvar att driva en fotbollsklubb och det är ganska svårt. Djurgårdens IF är 126 år gammalt. Vi gjorde en vinst som var större än vad vi gjort på 126 år förra året. Så det beror på. Man ska alltid mäta, man kan inte vara bäst på allt. Men vi känner oss väldigt trygga med att kunna driva Djurgården framåt framöver och vill ha en ljus framtid för klubben. Jag tror att det är många klubbar i Sverige som tittar på oss och ser vad vi har gjort. Vilka förutsättningar vi skaffat oss. Sedan så är vår utmaning att vi ska bli ännu bättre.

Vad är realistiskt att ha för förväntningar på den här truppen?
- Realistiskt är att vi ska bli bättre än vad vi var förra året. Att kunna vara med och utmana om Europaplatser på sikt. Sen om vi gör det 2017 eller 2018. Men det är klart, det finns många bra lag i allsvenskan.

Djurgårdens premiärmatch mot Sirius visas på C More Sport och på cmore.se. Sändningen startar 18.30.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-04-03 kl 16:52
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto