POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Bosse Andersson om Djurgårdskrisen: Business as usual

Med derbyförlusten kan en utrensning vara på gång i Djurgården.Drygt tio-talet spelarkontrakt under utgående kommande säsong.Sportchefen Bosse Andersson förnekar den svarta bild som tornar upp.

- Det är klart att det är en turbulent tid. Men det är "business as usual", kommenterar Bosse Andersson.

Men det är många kontrakt som går ut samtidigt. Känner ni er stressade eller ligger ni i fas? - Det här med spelarna har vi ju vetat om. Det är inte så konstigt.

Men hur ligger ni till i kontraktsförhandlingarna - är ni långt framme? - Det enda jag kan säga är att det är klart att vi har en kommunikation.

- Jag tycker inte att det ser så mycket annorlunda ut jämfört med tidigare säsonger.

Har avhoppen i styrelsen gjort att ni förlorat värdefull tid? - Det är "business as usual" som alltid i den här föreningen.
Så det har inte påverkat nämnvärt? - Nej, det jobbas febrilt på att lösa saker.
Men problemen stannar inte vid spelarrelaterade frågor. Derbyförlusten mot Hammarby aktualiserar problemfrågor på bred front. I korthet ser det ut så här: Styrelsen har drabbats av tunga avhopp från både ordförande Bosse Lundquist och storfinansiären Tommy Jacobsson, tränare Siggi Jonsson har visat irritation och kräver svar om framtiden och över tio spelarkontrakt går ut under nästa år. Lägg där till en arenafråga som går både trögt och tar mycket tid och arbetsbelastningen framstår som enorm för Djurgårdens ledning dessa dagar.

- Jobbigaste jag varit med om? Jag har varit i Djurgården i 16 år och var med om att åka ur Allsvenskan 1999. Så nog har jag varit med om värre. Den här föreningen har levt i 117 år och kommer att leva länge till.

- Det jobbigaste just nu är förlusten i går mot Hammarby. Klart vi är besvikna. När de gör målet så tappar vi allt. Samtidigt så måste vi nu koncentrera oss på avslutningen där vi möter tre lag som slåss om guldet. Det är klart att vi ska slå Hammarby som inte spelat bra på så länge - samtidigt som vi visat bra form. Men Det här får vi inte älta i en evighet nu. Vi har ett ansvar att avsluta bra. Jag kan lova att det ska bli svårt för de här guldlagen att ta poäng av Djurgården i de här sista matcherna.

Publicerad 2008-10-21 kl 15:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå