Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Bosse Andersson: ”Passionen försvinner när sånt här händer”

Försök igen

En ledsen Bosse Andersson mötte media efter 4-2-förlusten i derbyt mot Hammarby och och skandalscenerna vid Djurgårdens läktarsektion.
- Passionen försvinner av sånt här, säger sportchefen.

Runt den 80:e minuten i måndagens derby mellan Hammarby och Djurgården, vid ställningen 4-2 till Bajen, hoppade ett flertal maskerade Djurgården-supportrar över räcket och började slåss med polis och ordningsvakter. Pyrotekniska pjäser kastades även in på plan.

Matchen fick avbrytas i ungefär en halvtimme innan den kunde återupptas och spelas klart.

- Det är inte acceptabelt. Det är en skam för oss. Det är otroligt tråkigt att matchen avbryts, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

- Vi förstår supportrarnas besvikelse. Det här är femte derbyförlusten under året. Men det måste finnas gränser. Det finns lagar och regler som man ska följa och det gjordes inte. Då begår man brott.

Andersson fortsätter:

- Vi försvarar inte fansen. Det de gör är inte acceptabelt. Då begår man brott och då ska man lagföras för det.

Vad känner du som fotbollsledare kring det här?
- Klart att när en sådan publikfest avbryts så… Jag tror vi alla har passion för fotbollen och den försvinner ju. Jag känner frustration över att det avbryts när det ska avgöras på plan.

- Vi får titta på det här nu. Det måste finnas bra material för att lagföra folk som begått brott. Men det är inte vi som gör det, utan det överlåter vi till andra. Det är polisen som har hand om det.

Mathias Ranégie sa efter matchen att han förstår supportrarna, att de provocerades av Hammarbys sång och att han själv hade tappat det också. Hur ser du på det?
- Det får han kommentera som Djurgårdsspelare hur han vill. Men att de provocerades är inte vad jag känner. Vi får ta ansvar för vår sektion och där finns det brister. Det jag såg av handgemänget är inte acceptabelt, det är en skam för Djurgården.

- Det är som i resten av samhället, begår man brott eller gör saker över gränsen ska man lagföras. Men det är inte jag som ska lagföra. Vi ska självklart vara självkritiska och göra det vi kan i Djurgården, sen finns det en lagbok och ordningsregler och jag hoppas att det ska fungera likadant som på fotbollsplan, att om man gör något så får man gult kort. Man ska lagföras. Jag tror vi har 462 kameror på den här arenan, jag tror det finns ganska bra material och bilder om man ska göra något.

Andersson avslutar:

- Det som hände är en skam för Djurgården. Punkt slut. 

Se incidenten i spelaren ovan. 

Publicerad 2016-10-18 kl 07:16
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER