Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bosse Lundquist ändrar sig och tar strid

Djurgårdens ordförande Bosse Lundquist har ändrat sig och tar strid om ordförandepost.

– Jag har ändrat mig. Jag kandiderar till posten som ordförande i Sef, säger Bosse Lundquist, föreningens nuvarande ordförande till Borås tidning.

Med det får Elfsborgs ordförande Bosse Johansson nu en stark konkurrent om ordförandeposten i Föreningen Svensk Elitfotboll.

– Jag har nu klart med mitt framtida engagemang i Djurgården. Jag kommer att vara kvar i någon form i styrelsen samt i Djurgården AB, där jag är störste aktieägare, säger Lundquist.

- Nu har jag möjlighet att lägga ner all den tid det tar att vara ordförande i SEF, minst två månaders heltidsjobb om året. En av de viktigaste frågorna som tar mycket tid är tv -förhandlingarna om ersättningen till elitklubbarna för tv-bolagens sändningar från allsvenskan och superettan.

Bosse Lundquist tror att det är viktigt att Sef inte har en ordförande som också är ordförande i en elitklubb.
Precis som med Lars-Åke Lagrell, Ordföranden i Svenska Fotbollsförbundet och Susanne Erlandsson i Damfotbollen.

– Jag vet inte hur starkt stöd jag har bland elitklubbarna, men nu vet valberedningen att jag kandiderar och jag är beredd att lägga ner all den tid det tar för att främja elitklubbarna i Sverige.

Men någon maktkamp mellan Lundquist och Elfsborgs Bosse Johansson handlar inte det här om.

- Jag är noga med att poängtera att jag inte uppfattar läget som en stor maktkamp mellan mig och Bosse Johansson i Elfsborg. Jag avvaktar nu vad valberedningen kommer fram till.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2009-01-31 kl 10:17
Annons
Annons
Annons