Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bosse Nilsson ny expert i TV4 – bedömer kompisen Henke Larssons debut

Helsingborgs förre tränare Bo Nilsson ska vara expert i TV4:s fotbollssändningar och han har mycket att säga.
- Det finns en hel del inom svensk fotboll som borde förbättras, säger han till fotbollskanalen.se.

Bosse Nilsson börjar om en vecka en ny karriär - som expert på svensk fotboll i TV4. Själv ser han fram emot utmaningen.

- Det är spännande. Jag har varit engagerad i allsvenskan de senaste tio åren och har bra koll på både lag och spelare. Jag hade nog sett en hel del matcher ändå men det ska bli kul att få tycka till lite, säger han.

- Jag kommer att tycka till om en hel del inom svensk fotboll och det är vissa saker som är värda att tänka på. Det finns ju en hel del som borde förbättras.

En extra intressant match som Bosse Nilsson ska jobba med är Henrik Larssons tävlingsdebut som tränare - Landskronas premiär mot Degerfors.

- Det ska bli spännande. Jag kommer att titta på flera av Henriks matcher innan dess, men det blir ju extra kul med en tävlingsmatch. Den första på en ny tränarkarriär.

Du känner ju Henrik Larsson väldigt väl sedan tidigare – hur reagerar du om Landskrona förlorar med 7-0?

- Haha, då ska jag verkligen såga försvarsspelet.

Vad tror du om Henrik Larsson som tränare?

- Jag tror att han verkligen brinner för det och är på alerten. Jag pratar med honom då och då och det känns som att han verkligen har tagit sig an detta på allvar.

Kommer han att lyckas med Landskrona?

- Jag har inte så bra koll på de andra lagen och det blir ju tufft nu när Hammarby och Örgryte har åkt ner samtidigt som lag som Norrköping verkar satsa. Men jag tror att det kommer att bli allsvenskan under Henriks tid i klubben.

För Bosse Nilsson innebär expertjobbet att tränarkarriären får vila. Men inte för alltid:

- Det vore kul att vara tränare igen med en ny spännande uppgift. Men jag har varit i Sverige så länge så det känns ju inte som om det är här den utmaningen finns. Däremot vore det spännande med ett bra lag på en ny kontinent, men det får man se hur det blir i framtiden.

I internationell press har du citerats när du säger att du kan tänka dig ett tränarjobb i Afrika, finns det någon substans i det?
- Vi har en akademi i Johannesburg och jag var där nyligen. Då var det en reporter som kom och snackade och jag sa mer allmänt att det finns en väldig potential där som inte utnyttjas i dag, men mer än så pratade vi inte om.

Nilsson debuterar framför kameran redan nästa helg när han är expert i supercupfinalen mellan AIK och IFK Göteborg 16.00 i TV4 den 6 mars. Sändningen börjar 15.30.

Publicerad 2010-03-04 kl 23:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons