Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Boström fruktar TFF: "Vår svåraste match"

Fyran mot jumbon. Men Sixten Boström tycker att tabellen ljuger. ÖSK:s tränare ser Trelleborg som säsongens kanske tuffaste uppgift.

ÖREBRO

Skador/avstängningar:
Peter Westman (s), Fredrik Nordback (s), Oskar Johansson (s), Kim Olsen (s), Nordin Gerzic (a).

Preliminär laguppställning: John Alvbåge - Patrik Anttonen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Magnus Kihlberg, Tommy Wirtanen, Alejandro Bedoya - Markus Astvald, Paulinho Guara, Roni Porokara.

Håll ögonen på: Paulinho Guara. Med Kim Olsen borta kliver Paulinho Guara in närmare mål som central anfallare. Brassen kämpar väl och har ett väldigt bra målsinne. Med skickliga Roni Porokara och Markus Astvald på kanterna finns möjligheter att öka på målskörden ytterligare.

Örebro-snack:

- Kim Olsen är inte helt säker ännu. Oavsett om han och Nordin Gerzic är med eller inte så har vi bra spelare, säger tränaren Sixten Boström till FotbollDirekt.se om frånvaron av nyckelspelarna.

- Trelleborg kanske blir vår svåraste match hemma. Om man bara tittar på tabellen är det lätt att tro att det blir en lätt match. Men av det som jag sett av Trelleborg har de inte haft marginalerna med sig. Är det något lag som inte haft det är det Trelleborg.

- Dem är ändå giftiga framåt när de får tid och rum. Folk som Drugge och Sjöhage och kanterna... De är giftiga framåt, det är ett bra lag, säger Boström som uppenbarligen har stor respekt för jumbon.

- Tom Prahl brukar också ha bra försvarsspel i de lag han har. Jag är helt säker på att de kommer förbättra sig.

TRELLEBORG

Skador/avstängningar: Peter Abelsson (s), Fredrik Persson (s), Fredrik Jensen (s), Andreas Wihlborg (s), Daniel Jovanovic (s), Max Fuxberg (s), Zoran Jovanovic (s), Magnus Andersson (s).

Preliminär laguppställning: Viktor Noring - Dennis Melander, Yousef Fakhro, Johan Nilsson Guiomar, Kristian Haynes - Mattias Adelstam, Joakim Nilsson, Viktor Svensson, Magnus Andersson - Andreas Drugge, Joakim Sjöhage.

Håll ögonen på: Viktor Noring. Med den formen Trelleborg har kan inte Örebro borta vara den lättaste uppgiften. Tur då att man har lugne och skicklige Noring längst bak. Talangen kan få slita hårt ikväll och är nyckeln för en TFF-skräll.

Trelleborg-snack:

- Ja, Örebro brukar vara starka i matchöppningarna så det gäller för oss att primärt klara av den första halvleken på ett bra sätt, helst med en ledning. Dock blir det mycket svårt då ÖSK är ett bra lag hemma på Behrn Arena och även om de har en del skador och avstängningar så är de mycket samspelta, säger tränare Tom Prahl till klubbens officiella hemsida.

- Vi har ju såklart allt att vinna och är i stort behov av poäng så jag hoppas att vi kan genomföra matchen på ett bra sätt.

FD-kommentar:
Örebro har imponerat stort och kan gå till semestervila med mycket väl ytterligare en seger. Laget saknar förmodligen starke Kim Olsen centralt, men har en fullgod ersättare i Paulinho Guara. Mikael Almebäck är också ett frågetecken men räknar med spel. Men dessa avbräck lär inte hindra laget från att ha en fördel gentemot Trelleborg.
Skåningarna som redan har en tunn trupp, påverkas ännu mer av att Peter Abelsson saknas i backlinjen.

Örebro får gälla som favoriter i den här matchen, trots något tveksam form med bara två segrar på de fem senaste matcherna. Örebro har en bred och samspelt trupp, något TFF lär sakna på grund av alla skadeproblem. Tommy Wirtanen som går in och gör ett gediget jobb på olika positioner i spelares frånvaro är ett delbevis på Örebros styrka. Hemma på konstgräset där laget kan rulla boll som bäst borde TFF ha små chanser att störa.

Publicerad 2010-05-17 kl 15:27
Annons
Annons
Annons