Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Boström hyllar unge Astvald

Markus Astvald var en av matchens förgrundsfigurer när Örebro besegrade IFK Mariehamn i lördagens tidiga träningsmatch med 2-0.

19-årige Astvald fick känna på den allsvenska hetluften redan under förra säsongen men har under vintern tagit ytterligare steg framåt. Mot IFK Mariehamn låg han bakom Alejandro Bedoyas mål till 1-0 och var i övrigt ett stort orosmoment för ålänningarnas försvar.

- Han gör en klart bättre andra halvlek än första. Både han och laget var lite för ivriga i den första - ville för mycket. Han var betydligt bättre i andra, berömmer tränaren Sixten Boström sin spelare för FotbollDirekt.se.

Boström släppte fram Astvald redan förra säsongen vid några tillfällen när det var lite strul kring Eric Bassombeng och dennes speltid. Astvald visade redan då att han höll för det förtroende han fick och under försäsongen har han i det närmaste varit ordinarie hos Örebro.

- Det är en vecka kvar till premiären och precis som när det gäller Bedoya delar jag inte ut några platser i startelvan redan nu. Men Markus har gjort en bra vinter och jag kan väl säga som så mycket att han är nära en plats i elvan i premiären.

Boström ser en spelare med mycket stor potential i Astvald, som kan blomma ut riktigt ordentligt den här säsongen.
- Han går framåt sakta men säkert och det ska bli ett intressant år att följa honom. Förra året fanns det inga större förväntningar på honom. Han var ung och det var första säsongen. Nu börjar kraven stiga lite och vi får se hur han hanterar det, säger Boström.

Matchen mot Mariehamn hade två ansikten - ett i den första halvleken, då Boström inte var nöjd med någonting och ett i den andra, där Boström var nöjd med det mesta.
- Vi har en del att jobba på till premiären. Men det var skönt att vi fick hålla nollan och få ett kvitto på att försvarsspelet fungerar. Men det är fortfarande många detaljer kvar att putsa på innan premiären och innan vi når den nivå vi ska kunna hålla.

Publicerad 2010-03-06 kl 18:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons