Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Boström räds inte Bedoya-flykt

En månad med USA i Gold Cup. Allt hetare proffsrykten. Men Sixten Boström oroar sig inte över att tappa Alejandro Bedoya.
- Vi har nog andra alternativ, säger Boström.

Efter många om och men kallades till slut Alejandro Bedoya in till det USA:s landslag för de centralamerikanska mästerskapen Gold Cup.
I går genrepade laget mot Spanien (förlust 0-4) och Bedoya fick speltid i ett inhopp direkt.
Nu får Örebro klara sig utan sin succéspelare under en stor del av sommaren - och kanske längre än så om Bedoyas proffsrykten blir verklighet.
Men ÖSK-tränaren Sixten Boström låter sig inte nedslås.

- Visst skulle man ju gärna ha honom i laget, men man får hitta andra lösningar och försöka göra saker så bra som möjligt. Det hjälper inte att fundera på vad man tappar, man får hellre se till det man har, säger Boström till FotbollDirekt.se.

- Den här perioden som han är med landslaget är inte så mycket vi kan göra åt. Turneringen är med i Fifa:s kalender, så det är bara att leva med.

Med fyra mål och två assist har Bedoya varit en av allsvenskans bästa spelare under våren och inte minst en grundpelare i Boströms lagbygge.
Men trots tappet av Bedoya väljer ÖSK-tränaren att se möjligheterna.

- Wirtanen spelade en match i hans position, Nordback kan spela där och vi har en hel del andra som kan spela där. Vi har nog alternativ där och sen kan det ju till och med vara så att vi vänder på hela spelsystemet om så krävs. Men det har jag inte funderat så mycket på än.

Ännu så länge finns inga direkta försök till att förstärka för Bedoya, men Boström medger att värvningar i augusti ligger med i beräkningarna.

- Vi får fundera allmänt och generellt om vi behöver förstärkningar och på vilka positioner. Det har kanske varit mer aktuellt för andra spelare än med Bedoya, speciellt då Almebäck kanske ligger närmast att försvinna.

Allt starkare proffsrykten runt Bedoya - är han kvar efter sommaren?

- Jag måste säga att jag vet inte alls. Om det skulle vara så att han spelar jättebra nu i Gold Cup, då stiger ju intresset väldigt kraftigt. Men å andra sidan, får han lite speltid så går det ju nästan en månad som han inte spelar något och då är det svårare att visa upp sig. Det kan vara vilket som.

Publicerad 2011-06-05 kl 14:07
Annons
Annons
Annons