Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Boström redo ge ungdomarna stort ansvar

Örebro har värvat en handfull spelare till kommande säsong. Samtliga nyförvärv är unga talanger. Tränaren Sixten Boström tänker dock inte ge dessa en mjukstart.

Emil Berger, William Atashkadeh, Kalle Holmberg, Miralem Maglic, Ahmed Yasin och nu senast Josef Ibrahim. Alla unga talanger men med noll erfarenhet av allsvenskt spel.
Men tränaren Sixten Boström ser inga problem att slänga in dem i den allsvenska hetluften direkt från säsongsstart.

- Det är mycket upp till dem själva. Den här vintern kommer att bli väldigt viktig för dem och vilken nivå de hamnar på 2011, säger Sixten Boström till FotbollDirekt.se.

- Vi har anskaffat bra spelare och det är ingen negativ sak att dem är unga. Åldern har ingen betydelse, utan det är kvaliteten som är det avgörande, säger Boström.

Han känner absolut ingen oro för att rutinerade spelare som Roni Porokara, Patrik Anttonen och Eric Bassombeng lämnar allt för stora tomrum efter sig.
- Vi vill förstärka på anfallssidan med lite mer etablerade spelare men att jag har inget emot om någon av de här unga spelarna sticker ut, säger Boström.

Samtidigt har han sett hur Malmö och Helsingborg framgångsrikt har slussat in talanger som har gjort stor succé.
- Vi har själva Marcus Astvald som har gjort riktigt bra ifrån sig och se bara på Malmö och Helsingborg hur bra mixen har varit där mellan unga talanger och äldre spelare.

- Man vet aldrig med unga spelare. De kan blomma hur snabbt som helst och det finns redan spelare i deras ålder som redan spelar i allsvenskan och som redan presterar bra, säger Boström angående lagets unga nyförvärv.

Örebrotränaren bubblar faktiskt av entusiasm över att få sätta igång med träningen inför kommande säsong och kunna ta sig en ordentlig  titt på de nya spelarna.
- Det känns som att vi nu har en ganska bra kombination med unga spelare som kommer att utmana de äldre spelarna. Jag ser mycket fram emot att vi kommer igång med träningen.

- Försäsongsträningen är en bra period för de här unga och man hinner med mycket träning och dubbla träningar per dag och spelarna hinner utvecklas väldigt mycket.

Han är ändå tacksam över att Magnus Kihlberg valde att förlänga sitt kontrakt med ytterligare en säsong och därmed se till att mycket rutin finns kvar i laget.
- Absolut var det viktigt. Men han är inte den ende rutinerade spelaren vi har.

Boström känner dock inga som helst dubier inför att ge de unga spelarna mycket ansvar - kanske redan i den allsvenska premiären.
- Jag har absolut inga problem med det - tvärtom. Om de visar att de klarar av det, så kör vi bara på.

Publicerad 2010-12-29 kl 14:42
Annons
Annons
Annons