Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Boten stryks för ÖFK och Ghoddos: "Blir noll kronor"

3v

Saman Ghoddos och Östersund frias delvis av Cas.
Det framgår av beslutet som presenterades under tisdagen.
Boten på 40 miljoner kronor stryks.
- Jag kan berätta att det blir noll kronor, säger klubbens vd Michael Schahine till ÖP. 

För lite mer än ett år sedan kunde Fotbollskanalen avslöja den stenhårda domen mot Saman Ghoddos och Östersunds FK. På grund av parternas agerande i samband med att Ghoddos först besökte spanska Huesca men senare såldes till franska Amiens dömdes Ghoddos till en fyra månader lång avstängning och Östersund förbjöds att värva spelare under två transferfönster.

Därtill delades en saftig bot på fyra miljoner euro ut (runt 40 miljoner kronor) - en bot som formellt stått på Saman Ghoddos personligen men där även ÖFK riskerat att få betala.

ANNONS

I beslutet från Fifas Dispute Resolution Chamber framgick att Ghoddos skrivit på ett avtal med Huesca, vilket han senare brutit. Enligt Ghoddos så var det ÖFK:s vilja att han skulle bryta avtalet, han själv ville inte det.

”När han återvände hävdar spelaren att Östersund försökte övertala honom om att kontraktet med Huesca inte var giltigt och att de fick honom att skriva på uppsägningen, trots att han själv inte samtyckte till villkoren i uppsägningen, och att klubben ’hotade med att behålla honom över nästa säsong och förkasta alla andra bud om han inte skrev på uppsägningen’. Spelaren har hävdat att han ångrar att han skrev på uppsägningen eftersom han verkligen ville gå till Huesca men att han blev styrd av Östersund till att skriva på uppsägningen”, gick att läsa i beslutet.

Både Ghoddos och ÖFK valde att överklaga sina domar till idrottens skiljedomstol Cas och vad gäller ÖFK:s förbud mot att värva spelare så sköts det på framtiden i väntan på dom. Ghoddos å sin sida valde att ta avstängningen direkt och den har den nyblivne Brentford-spelaren alltså redan avtjänat.

ANNONS

I en intervju med Fotbollskanalen, efter den kaosartade säsongen där dessutom Amiens degraderades till Ligue 2 efter att den franska säsongen avbrutits i förtid, berättade Ghoddos själv om hur han upplevt perioden.

- Jag hoppas bara att den här säsongen blir blank så att man kan glömma allt som har hänt, sa Ghoddos då.

Under över ett års tid har frågan legat på Cas bord - och nu frias parterna delvis. 

Fotbollskanalen har tagit del av Cas beslut där följande konstateras: boten stryks, avstängningen, som redan avtjänats, står kvar - precis som transferförbudet, vilket innebär att ÖFK förbjuds från att värva spelare under de två kommande transferfönsterna.

Till ÖP bekräftar klubbens vd, Michael Schahine, att man nu "sätter sig in i domen", men han avslöjar samtidigt att bötesbeloppet stryks.

- Jag kan berätta att det blir noll kronor, säger Michael Schahine till ÖP.

Fotbollskanalen söker representanter för ÖFK samt Saman Ghoddos för en kommentar.

Publicerad 2020-11-10 kl 16:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto