POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Boysen kvitterade sent - tog ut all frustration efter 18 tunga månader: ”När jag inte lyckas gör det ont”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan Helsingborg och Sundsvall i spelaren ovan.

HELSINGBORG. Efter en tung tid i Israel och Elfsborg fick i dag David Boysen sin första medgång på över 18 månader, när han kvitterade i minut 88 mot Gif Sundsvall (1-1).
- Det har varit som att vara i ett fängelse på ett sätt, även om jag gissar att folk i fängelse har det jobbigare än vad jag har, men det har varit tungt för mig och allt kom ut i det ögonblicket.

David Boysens karriär har handlat mycket om saker i medgång och motgång. De senaste 18 månaderna har dock nästan uteslutande varit tunga för dansken, som upplevde en bisarr tid i Israel och sedan knappt fick speltid i Elfsborg. 

I dag gjorde han först ett mål som blev korrekt bortdömt för offside. Bara minuter senare fick han en dubbelchans och kvitterade till slut för Helsingborgs IF mot Gif Sundsvall (1-1) i minut 88. Han slet av sig tröjan och kände en enorm lättnad. 

- Ett och ett halvt års frustration kom ut. 

- Jag tror alla såg hur mycket det betydde för mig. Det var en stor lättnad för mig, särskilt när det hjälpte laget. 

Boysen har i en tidigare intervju med Fotbollskanalen berättat om bland annat sin tid i Israel, där ägaren krävde att Boysen skulle bort efter bara några veckor och där klubben Beitar Jerusalem gjorde många saker för att få Boysen att självmant bryta kontraktet

- Jag berättar de flesta av historierna uteslutande till mina närmaste kompisar, för alla andra kommer att säga ”Äh, det är bara David som säger det” eller ”Vi tror inte på dig”. Jag förstår dem, för jag hade inte heller trott på några av de historierna jag varit med om, sa Boysen då. 

På torsdagen fick han sin första stora medgång på länge. 

- Det var dags för mig att ha tur. 

- Det har varit som att vara i ett fängelse på ett sätt, även om jag gissar att folk i fängelse har det jobbigare än vad jag har, men det har varit tungt för mig och allt kom ut i det ögonblicket. Det var en stor lättnad. Äntligen kunde jag le stort igen på fotbollsplan. 

- För det är relaterat till fotbollen. Utanför fotbollen har det varit bra. Jag har mognat utanför planen. Det har bara varit fotbollen, men min kärlek till fotbollen är stor. När jag inte lyckas så gör det ont. 

När Boysen kom till HIF så startade han direkt i flera träningsmatcher. När det väl kom till allsvenskan så har det dock bara blivit tre inhopp än så länge. Han säger att det har varit lite frustrerande, men att hans relation med bland annat Per-Ola Ljung är väldigt bra. 

- Jag tror på staben, att de bygger upp mig för att vara kapabel att spela 90 minuter. I de två senaste matcherna tror jag att jag har spelat 30+ minuter. 

- Jag har haft en bra känsla sedan jag kom till Helsingborg. Det var ett litet steg bakåt att inte spela så mycket, men nu har jag hittat rytmen och spelat mer och mer. Allt är ljusare nu.  

Publicerad 2019-04-25 kl 22:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå