Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

BP fortfarande mållösa: ”Steg i rätt riktning”

Två lag med offensiva problem på ett mållöst Stockholms Stadion - men ett steg i rätt riktning för Brommapojkarna som var närmast segern i derbyt mot Djurgården.

Brommapojkarna kom till Stockholms Stadion med endast ett avslut på mål efter de två inledande matcherna mot Helsingborg och AIK.
Bättre i dag - hela nio skott på mål mot Djurgården - men likväl ingen boll i mål.

- Det var ett steg i rätt riktning - men jag vet inte vad som saknas framåt, det kan nog vara lite psykologiskt. Vi måste vara mer bestämda och mer tydliga där framme. Och så måste vi ha fler spelare som löper in i straffområdet, säger BP:s assisterande tränare Roger Sandberg till FotbollDirekt.se.

Inte så mycket bättre för Djurgårdens del. Visserligen första poängen i dag, men spelet värmde inte och med endast en poäng på tre matcher är Djurgårdens nya tränarduo satt under press.

- Press känner man alltid i Djurgården. Men vi känner oss inte stressade över den här situationen, säger Djurgårdens tränare Carlos Banda till FotbollDirekt.se.

- Det blev en väldigt ryckig fotbollsmatch med en hel del långbollar och oorganiserat spel. Deras höga press störde oss lite grann, vi tappade boll centralt i planen och tappade en del självförtroende.

- Men nu har vi en poäng, det är bara att ta nya tag.

Genom en hög press tog Brommapojkarna tag i matchen inledningsvis, Djurgården blev stressade och slarvade i uppspelsfasen – något som ledde fram till BP-chanser.
I 7:e minuten ett lågt slaget inlägg som Pa Dembo Touray stötte ut till Babis Stefanidis men skottet blockerades av Petter Gustavsson. Lite senare testade Imad Chhadeh två gånger om från långt håll, men Touray säker i mål.
Problem för DIF som försökte rulla sig fram på Stadions undermåliga gräsmatta. BP smartare genom ett rakare spel. 

I slutet av halvleken räddade Touray sitt lag igen - Gabriel Petrovic sköt ett hårt pressat skott som DIF:s lagkapten räddade ut till hörna, matchens bästa chans.

Andra halvlek chansfattigare än första. Närmast kom inbytte Joakim Runnemo på övertid, men hans frispark studsade utanför Tourays stolpe.

Intressantast i andra halvlek när Sharbel Touma fick göra debut i den 81:a minuten till en ljudkuliss av applåder och burop. Toumas första minuter i den blårandiga tröjan sedan han lämnade DIF för AIK 1999.

- Jag hör bara de positiva ropen. För mig har det där aldrig varit något problem. Sedan ung ålder har jag aldrig blivit rubbad, säger Touma till Canal Plus angående buropen.

- För egen del var det skönt att få komma in och göra debut. Men synd att vi inte fick igång något spel.

Christian Hildén

Publicerad 2010-03-31 kl 22:49
Annons
Annons
Annons