Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

BP har inte råd med sina stjärnor

Pontus Segerström. Pablo Pinones Arce. Mikkel Jensen. Babis Stefanidis. Där är några spelare som BP har knutit till sig under sin allsvenska sejour. Men det är namn som lär blir svåra att behålla om det blir superettan.

- Skulle det bli superettan så får man anpassa kostnadskostymen, säger klubbens ordförande Anders Eslander till FotbollDirekt.se.

- Totalt sett måste vi se över vår kostnadsbild. Förändringar i spelartruppen lär det såklart bli om vi ramlar ur, säger Eslander.

Brommapojkarna gör sin tredje säsong i allsvenskan.
Första sejouren slutade med degradering direkt. Nu klarade sig laget kvar förra säsongen men nu ligger nedflyttningshotet som ett tungt ok över laget.
Och Eslander antyder att man blivit lite tagna på sängen - att vara inblandat i nedflyttningsstriden var inget alls som man hade räknat med.

- Det såg bra ut fram till sommaruppehållet men det är hösten som har varit besvärlig, trots att laget nästan varit helt skadefritt.

- Vi var inte inställda på att det skulle gå så här illa, säger Eslander.

Brommapojkarna är ingen förening som brukar förknippas med kris och ekonomiska bekymmer men Eslander antyder att det under ytan finns bekymmer också för en, utifrån sett, stabil förening som BP.

- Klart att även vi kämpar med ekonomin. Det gör nog alla lag. Men det är väl det att vi inte har lika stor kostym som andra lag.

- Vi har också en stor verksamhet vid sidan av A-laget i allsvenskan som vi också måste ta hänsyn till och inte riskera.

Eslander vägrar dock än så länge acceptera att BP är på väg ur allsvenskan.
- Vi jobbar fortfarande utifrån att vi ska tänka på att hänga kvar. Men det är klart. Det finns förstås en plan B som vi funderat på om vi skulle ramla ur.

Mats Jonsson

Publicerad 2010-10-27 kl 11:14
Annons
Annons
Annons