Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

BP inför comebacken: "Vi är bättre på allt"

Brommapojkarna gör comeback i Allsvenskan kommande säsong. Den här gången ska det inte bli respass direkt. Så är i alla fall tanken. Klubbdirektören Ola Danhard ser en etablering i Allsvenskan framför sig.

- Vår tanke är att etablera oss, även om det förstås inte blir lätt. Men vi har en långsiktig strategi som bygger på att vi blir ett etablerat allsvenskt lag som inte åker jojo mellan Allsvenskan och Superettan, säger Danhard till FotbollDirekt.se.

Försäsongsträningen har precis dragit igång för BP och nu har det hårda arbetet mot lagets andra allsvenska säsong dragit igång på allvar.
Avancemanget för två år sedan betyder nu i efterhand väldigt mycket.
- Det är svårt att precisera men hela klubben och organisationen har fått en helt annan känsla av hur man arbetar och har man varit uppe en gång skapar det en viss attityd som är nyttig att ha med sig. Vi har fått en viktig rutin och vi har lite bättre grepp på alla siffror runtomkring hela verksamheten.

BP har varit blygsamma på värvningsfronten och har mest ägnat sig åt att förlänga kontrakten med majoriteten av spelarna som hade utgående kontrakt. Olof Guterstam återvänder från spel i Belgien och Hammarby.
- Jättetrevligt att han är tillbaka. Han har gjort bra insatser för oss tidigare och har nu skaffat viktig rutin.

Men om några fler spelare är på väg in vill Ola Danhard ligga lite lågt med.
- I dagsläget har vi spikat truppen men det är som det alltid är - dyker det upp någon spelare som är aktuell så finns det alltid utrymme. Jag menar vem skulle tacka nej till om Ronaldinho skulle komma och vilja spela för oss?

Mats Rubarth är ett namn det har pratats om. Vad säger du om honom?
- Vi har som princip att inte prata om spelare som skulle vara aktuella för oss. Antingen är en spelare klar för oss eller inte. Vi tar ingen sån diskussion kring spelare som är aktuella.

Men rutinerade spelare växer precis inte på träd. Ni hade ju Thomas Lagerlöf med i laget när ni gick upp senast...
- Det hade vi och det är väl där det brister lite. Vi har inte samma rutin i spelartruppen som förra gången och heller inte på tränarsidan. Men Kim Bergstrand är en bra tränare som vi tror mycket på.

Är han rent av en oslipad diamant?
- Ja, vi är jättenöjda med Kim. Och vi i BP har som mål att utveckla inte bara spelare utan också tränare. Både Tommy Söderberg och Thomas Lyth kommer från våra led. Sedan har vi också Roger Sandberg som assistent till Kim. Han har gjort ett bra jobb i Gröndal, som han tog upp från division IV till division I.

BP är en av landets största plantskolor vad gäller unga spelare och nu behöver inte dessa lämna klubben för att få spela i Allsvenskan.
- Det där är en riktigt bra poäng. Nu kan våra yngsta spelare se att det går att nå Allsvenskan, även i vår förening och jag har märkt att inom vår organisation finns det en glädje som inte har funnits tidigare.

Danhard tycker också det är kul att knäppa alla förståsigpåare på näsan som hävdade att BP:s avancemang förra gången var en engångsföreteelse.
- Ja, det är jätteroligt att visa att det inte var någon tillfällighet - att vi är att räkna med. En gång är ingen gång men två gånger är en vana.

Publicerad 2009-01-21 kl 14:56
Annons
Annons
Annons