POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
38v

BP med kontroversiell uppmaning till barn: "Ingen intention att styra vilka de umgås med"

Foto: Bildbyrån.

BP har en uppförandekod för barn med en formulering om att "ibland måste man som fotbollsspelare välja bort vänner för att lyckas" på sin hemsida.
Nu tar föreningen bort dokumentet. 
- Vi har ingen intention att styra vilka de umgås med, säger BP:s chef för ungdom och akademi Mikael Sörnäs till Aftonbladet

Brommapojkarna är en av Sveriges ledande föreningar i utveckling av barn och ungdomar. I Sveriges VM-trupp fanns fyra spelare - Kristoffer Nordfeldt, Ludwig Augustinsson, Albin Ekdal och John Guidetti - med en bakgrund i föreningen. 

På BP:s hemsida finns det ett dokument om uppförandekod i föreningen till barn, som däremot upprör andra föreningar i landet. Det finns bland annat en formulering som kan tolkas som en uppmaning till barn att välja bort vissa vänner för att lyckas som spelare, vilket Aftonbladet uppmärksammar i dag.

Under rubriken "Förväntingar på dig som spelare" i dokumentet står det bland annat: "Utan rätt umgängeskrets kommer du inte att lyckas som fotbollspelare. Välj dina vänner med omsorg och ta bara råd av de som verkligen vill dig väl. Ibland måste man som fotbollspelare välja bort vänner för att lyckas".

Nu anser Mikael Sörnäs, chef för ungdom och akademi i BP, att formuleringen inte är särskilt bra, och berättar att dokumentet inte längre delas ut till aktiva i föreningen. 

- Nej, det är den absolut inte (vettig). Jag förstår andemeningen, men det finns utrymme för misstolkning. Det ska inte stå på det sättet. Vi har ingen intention att styra vilka de umgås med på fritiden, vi vill bara att de uppträder trevligt och schyst, säger han till Aftonbladet.

Vidare berättar Sörnäs att dokumentet kommer att tas bort från hemsidan. 

- Ja. Det är en bra första åtgärd. Vi ska lyfta bort allt. Akademin riktar sig till de mest ambitiösa spelarna som är där för sin stora passion för fotboll. Dem ska vi stimulera. Men att få fram bra spelare är ändå en positiv biprodukt som sker ni hjälper till med att utveckla människor, säger han. 

BP kommer framöver att ta fram ett nytt dokument med en uppförandekod i föreningen. 

Publicerad 2018-09-26 kl 08:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå