Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

BP-skräll på Olympia

Helsingborg utan Henrik Larsson och Marcus Lantz är inget lag för den allsvenska toppstriden. Ett taktiskt Brommapojkarna spelade med all säkerhet bort Helsingborg från guldstriden när man vann borta med 1-0.
-Det får ni spekulera i men det är klart att det blir svårare att vinna allsvenskan efter den här förlusten, säger tränaren Bosse Nilsson.

Segern gav BP andrum i bottenstriden. I och med att Hammarby förlorade mot Örebro är BP fem poäng före Hammarby.

-Det struntar vi i. Vinner vi våra matcher kan Hammarby inte komma ifatt oss, säger BP-tränaren Kim Bergstrand.

Segern var väldigt viktig för BP. Laget har varit inne i en motig period och hade bara vunnit en match av de åtta senaste.

-Fotbollen är konstig. Vi har gjort många bra matcher i höst men inte fått några poäng med oss. Vi gjorde ingen stor match men vi håller nollan och då finns alltid chansen att vinna, säger Bergstrand.

BP hade det flyt som behövdes. Segermålet som kom i 13:e minuten av första halvlek var aningen tursamt. Imad Chhadeh slog en crossboll mot Helsingborgsmålet som styrdes till Gabriel Petrovic, denne nickade bollen mot mål och då dök Pablo Pinones Arce upp och styrde bollen i mål.

-Målvakten tvekade och jag hann före och fick bollen på mitt vänsterlår. Det var inte det vackraste målet jag gjort, säger Pinones Arce.

Helsingborg är inne i en tung period. Laget har varit hårt skadedrabbat plus att man drabbats av flera avstängningar. Hemmalaget har inte tyngden eller finessen framåt att skapa så många vassa lägen när Larsson och Lantz saknas. Helsingborg har gjort två mål (båda mot Göteborg) på de fem senaste matcherna.
Helsingborg har dessutom förlorat tre raka hemmamatcher: 0-1 Örebro, 0-1 Gais och 0-1 BP.

-Det känns som om vi blir bestulna på ett mål och så är det ett tveksamt mål som BP gör, säger Bosse Nilsson.

Helsingborgstränaren tänker på den situation när Erik Sundin kom fri vid ställningen 0-0 men blev avvinkad för offside.
Sundin var matchens huvudperson. Han hade - förutom offsideläget - tre fina lägena att göra mål men missade alla. Värst var missen i den 71:a minuten då han hade öppet mål men sköt över.

-Jag kan inte minnas att jag missat så mycket i en enskild match. Det ska vara mål på minst en av chanserna. Jag är förvånad själv. På träning sätter jag nio av tio lägen, säger Sundin.

Publicerad 2009-09-13 kl 20:39
Annons
Annons
Annons