Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

BP spelar derbyna på Grimsta: "Ekonomiskt är det en förlust"

7 500. Där har ni max antal åskådare som kan komma att se årets första Stockholmsderby som spelas mellan Brommapojkarna och AIK.

- Hade vi velat ha en ekonomisk vinning på det hela, hade det varit bättre att spela på Råsunda. Men vi vill se nyttan i att kunna spela alla matcher på hemmaplan. Vi gör det här för fotbollspubliken här ute i västerort, för att kunna rekrytera fler fotbollsintresserade, säger BP:s klubbdirektör Ola Danhard till FotbollDirekt.se

Men 7 500? Det känns som om det är upplagt för kaos när 10 000 AIK-supportrar reser ut från Solna...
- Ja, det gäller för AIK:arna att köpa biljetter i god tid. Vi kommer att ha ett nära samarbete med AIK och Black Army vad gäller biljettförsäljningen. De som inte får tag på biljett behöver inte resa ut hit, säger Danhard.

- När vi var uppe förra gången och spelade hemma mot AIK, då på Stadion, var det 6 000 åskådare på matchen, så det är lite i överkant med 7 500 om man jämför med det.

"Lilla" BP är alltså på väg att lyckas med något som varken Hammarby eller Djurgården klarar av - arrangera derbyn på sin egen hemmaplan.

Är det kul att sätta en nagel i ögat på Hammarby och Djurgården och visa att ni klarar något som dem inte klarar?
- Vi ser dem inte som några konkurrenter till oss. Och det känns som om det inte finns samma hat mot oss som det gör när dessa lag spelar. Vi har mycket barnfamiljer här ute som går på våra matcher. Det är för dem vi gör det här.

Matchtiden, 12.30 söndag 19 april har tillkommit just på grund av den familjevänliga tiden och på inrådan av polisen.
- Det är polisen som gärna vill att vi spelar matcher på den här tidpunkten. Men vi har också många barnfamiljer som sagt som går på våra matcher och med en tidig matchstart hinner man med andra aktiviteter på eftermiddagen och kvällen som en familjemiddag eller något sådant.

Publicerad 2009-02-20 kl 12:43