Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:19

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses en intervju med Daniel Majstorovic, gjorde efter matchen mot Malmö FF.

BP-spelarna uppges ha slagit larm om Pimenta - redan i juni

Bajram Ajeti menade att han flaggat om missförhållanden för sportchefen Daniel Majstorovic.
Och enligt Aftonbladet slog spelarna larm till Majstorovic men också till ordföranden Fredrik Bergholm redan i juni.
- Alla som har kopplingar till den här verksamheten är naturligtvis en del av utredningen, säger klubbdirektören Håkan Nilsson till Fotbollskanalen.

På onsdagen fick Brommapojkarnas tränare Luis Pimenta sparken. Beslutet fattades av den allsvenska klubben efter att flera spelare anonymt vittnat för Aftonbladet om hur Pimenta använt sig av arbetsmetoder präglat av sexism, rasism och pennalism

”Efter att Aftonbladet publicerat en granskning av BPs allsvenska lag fredagen 31 augusti har föreningen, med start under fredagen, utrett den problematik som presenteras i artikeln. Utredningen bekräftar delar av artikelns innehåll, delar som sammantaget gör det tydligt att tränarna inte har förtroende i spelartruppen eller i föreningens klubbledning samt styrelse, varför föreningen har inlett en process för att avsluta deras anställningsavtal”, skrev klubben på sin hemsida.

ANNONS

I samband med Aftonbladets publicering pratade Fotbollskanalen med Bajram Ajeti, anfallaren som tidigare under säsongen lämnat BP. Han gick i god för att alla vittnesmål om Pimentas arbetssätt stämde till hundra procent. Han sa också att han uppmärksammat sportchefen Daniel Majstorovic på problemen, men att sportchefen inte agerat.

- Jag gick dit (till Majstorovic) av två anledningar, för att några metoder var fel och att spelargruppen var missnöjd, men han sa bara att vi ska försöka lösa det. Han sa att han (Majstorovic) gillade mig som person, men han lyssnade inte på mig, sa Ajeti då.

Enligt uppgifter till Aftonbladet blev Majstorovic, men även ordföranden Fredrik Bergholm informerade redan i juni i år – men det ska ha varit helt resultatlöst.

Fotbollskanalen har sökt Fredrik Bergholm för en kommentar, utan framgång – och BP har låtit hälsa att Daniel Majstorovic inte kommer att uttala sig.

ANNONS

Henrik Nilsson är klubbdirektör i BP och han säger till Fotbollskanalen att utredningen nu fortgår, och att flera personer inkluderas, däribland Daniel Majstorovic.

- Alla som har kopplingar till den här verksamheten är naturligtvis en del av utredningen. Så fort vi har kommit längre, så kommer vi precis på det sättet vi gjort hittills att ta delvisa beslut och steg. Hittills har vi som sagt i lördags tog Luis Pimenta time out och i dag bestämde vi oss för att avsluta och gå vidare vad gäller huvudtränare och assisterande tränare. Vartefter vi får fakta på bordet, så kommer vi att ta nya beslut och därefter kommunicera det. 

Daniel Majstorovic ställde upp på en intervju med C More efter förlustmötet med Malmö FF förra veckan. Vid tillfället hade Pimenta inte avskedats. Då hävdade sportchefen att han inte lagt märke till något "anmärkningsvärt" kring Pimentas arbetsmetoder, innan Aftonbladets publicering.

ANNONS

- Det är inget som varit mer anmärkningsvärt än vid något annat tillfälle kring hur det varit tidigare. Det är klart att resultat påverkar grupper och att det alltid finns tyck och tänk i en grupp och åsikter om saker och ting, men inget som varit på den nivån.

Tycker du att ni som klubb har reagerat tillräckligt snabbt i den här frågan?
- Absolut. Vi agerade från att det kom fram och publicerades på det sättet som det publicerades. Vi tog tag i bitarna på en gång och agerade utefter det.

Publicerad 2018-09-05 kl 16:23
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto