Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

BP-stjärnan: ”Jag framstår som en dramaqueen”

BP:s försvarare Richard Henriksson är skadad inför den viktiga matchen mot Kalmar i jakten på att rädda det allsvenska kontraktet. En mycket ovan situation för 26-åringen som tidigare helt benådats ifrån skadebekymmer. 

- Jag känner att jag framstår som en dramaqueen på min blogg efter en liten sträckning, det finns folk med värre problem, knäskador och allt sådant. Men jag har aldrig varit skadad tidigare och jag kanske inte är BP:s bästa spelare, men den mesta.

Att Richard Henriksson blir viktig för Brommapojkarna i kampen om en allsvensk överlevnad råder det inga tvivel om, men för närvarande är skadans art ännu oviss.
- Jag gjorde en undersökning igår och det rör sig om något i höftböjaren. Antingen, vilket jag hoppas, rör det sig om en sträckning. I värsta fall kan det vara någonting i lederna som är fel och det är värre. Jag ska göra en ny undersökning imorgon så får vi se.

Nykomlingen Brommapojkarna gör sin andra vända i allsvenskan i klubbens historia. Inledning var succéartad när laget ledde serien de inledande omgångarna, men rasade sedan sakta men säkert nedåt ju längre våren led.
- Vi har en chans och med chans menar jag att hänga kvar. Vi har spelat på en jämn nivå hela tiden där vi hade lite flyt med poängen i början och oflyt mot slutet av våren, men skillnaden på nivån har inte varit så stor.

Efter omstarten i juli har BP tagit fyra av sex möjliga poäng. Det var de unga spelarna som lade grunden till de poängen i form av 19-årige Dalil Benyahia och 22-årige Philip Haglund. Det är just satsningen på unga spelare som Henriksson ser som lagets räddning och framtid.
- Det som klubben gör bra är att de utvecklar spelarna till A-lagsspelare och inte bara till juniorer som ska vinna Gothia Cup. Det är bra att spelarna lär sig komma in i ett kollektiv. Det är de unga spelarna som är nyckeln till att det ska gå bra, utan att sätta press på dem.

Härnäst väntar regerande svenska mästarna Kalmar FF som verkar ha nått sin absoluta formtopp efter 6-1 segern mot Djurgården senast, en minst sagt tuff uppgift.
- De är jättebra lag, men jag hoppas bara att vi kan vara så välorganiserade att vi inte bjuder på något. Sedan får någon klubb gärna köpa Rasmus Elm.

Publicerad 2009-07-14 kl 12:50
Annons
Annons
Annons