POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

BP: "Vi ska vinna för oss själva - inte för AIK"

Många AIK-supportrar väntas åka ut till Grimsta för att ge sitt stödtill BP i mötet med IFK Göteborg. Men BP:s assisterande tränare RogerSandberg bryr sig inte om det.

- Vinner vi, är det för vår egen skull, inte för AIK:s, säger han till FotbollDirekt.se.

BROMMAPOJKARNA
Skador/avstängningar:
Dalil Benyahia (s), Jon Persson (s), Mikael Nilsson (s), Mikkel Jensen (s)

Preliminär startelva: Benny Lekström - Pär Asp, Richard Henriksson, Markus Karlsson, Kim Odelius - Mauricio Albornoz, Imad Chhadeh - Olof Guterstam, Phlip Haglund - Miiko Albornoz - Pablo Pinones Arce.

Håll ögonen på: Olof Guterstam. Den offensive mittfältaren visade fin form mot Örebro och var ett ständigt offensivt hot. Gjorde själv ett mål och spelade fram till ytterligare ett.

BP-snack: - Det är alltid kul att möta en guldfavorit. Vi har att slåss för i botten också, säger assisterande tränaren Roger Sandberg till FotbollDirekt.se.

- Vi har hela året varit bra precis efter uppehåll. Förhoppningsvis håller det i sig mot IFK Göteborg också. Drömmen vore om vi kunde få ett tidigt mål. Det är alltid lättare att spela när man leder.

- IFK Göteborg är ett ganska stabilt lag, både offensivt och defensivt och har duktiga kantspelare, som exempelvis Stefan Selakovic.

IFK GÖTEBORG
Skador/avstängningar:
Robin Söder (s), Nicklas Carlsson (s), Adam Johansson
(s), Petter Björlund (s), Elmar Bjarnason (personliga skäl)

Preliminär startelva: Kim Christensen - Erik Lund, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar
Jonsson, Mikael Dyrestam - Gustav Svensson, Sebastian Eriksson - Stefan Selakovic, Thomas Olsson, Niklas Bärkroth - Tobias Hysén.

Håll ögonen på: Kim Christensen. Den danske landslagskeepern var magisk mot
Malmö FF. Kan han upprepa den insatsen mot BP lär det bli tre nya blåvita poäng.

IFK-snack: - Matchen mot BP är som alla andra matcher i serien - ingen lätt match. Men vi har god form och senast blev det seger, så vi ser fram emot den här matchen, säger tränaren Jonas Olsson till FotbollDirekt.

- Segern mot Malmö var väldigt viktig för oss och den ska vi försöka bygga vidare på i den här matchen.

- BP är väldigt välorgnaiserade, gjorde en fantastiskt bra match mot Örebro. Som
sagt - det blir ingen lätt match.

FD-kommentar: Många AIK-tummar lär nog hållas för BP i den här matchen. Diskussionerna har gått höga på AIK-forumen om de ska åka ut till Grimsta eller inte för att ge sitt stöd till BP. IFK visade senast att laget kan leverera under press och med tanke på att Tobias Hysén är tillbaka fullt ut, så stärker det lagets chanser till seger rejält. Förhoppningen för BP (och även för AIK-anhängarna) om seger måste ligga i ett laget, precis som mot Örebro kan få ett tidigt ledningsmål. Annars lär det bli svårt att kunna rubba Blåvitt, som gjorde en ruggigt bra insats mot Malmö FF senast.

Publicerad 2009-10-22 kl 17:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå