POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

BP vill ha Hammarby- och Dif-spelare

Brommapojkarna lyckades med det som Hammarby och Djurgården ser ut att misslyckas med - hålla sig kvar i Allsvenskan. Och nu påbörjas arbetet med spelartruppen till nästa säsong.

- Vi kommer att se över vilka spelare som kommer att vara kvar till nästa år och det är klart att vi tittar också vad det finns för spelare i de trupper som ramlar ur Allsvenskan, säger klubbdirektören Ola Danhard till FotbollDirekt.se

I och med AIK:s seger mot Hammarby på söndagen blev det också klart att Brommapojkarna håller sig kvar i Allsvenskan.
I klubben finns många spelare med förflutet i alla tre Stockholmsklubbarna. Anfallaren Olof Guterstam återvände från Hammarby till den senaste säsongen. Även anfallskollegan Pablo Pinones Arce och målvakten Benny Lekström har förflutet i Hammarby, precis som sommarförvärvet Mikkel Jensen.

Markus Karlsson, Richard Henriksson och Jon Persson har alla ett förflutet i Djurgården för att ta några exempel.

Och när nu båda Stockholmslagen är på väg ur finns det förstås fler tänkbara namn att knyta till sig - spelare som vill fortsätta i Allsvenskan och inte följa med sina respektive lag ned i Superettan.

- Vi ska fortsätta jobba med vårt sätt att hitta spelare på nära håll. Men vi ska snart sätta oss ned och diskutera i styrelsen exakt hur vi ska gå till väga, säger Ola Danhard till FotbollDirekt på en fråga om klubben ska fortsätta satsa på spelare från närområdet eller om det kan bli tal om spelare från andra länder.

Christer Youseff lämnade er för spel med Djurgården, är han en spelare som ni ska försöka jobba på att få tillbaka? - Det är i dagsläget inte någon namndiskussion om vilka vi ska värva och vi får se hur det ser ut när säsognen är slut. Just nu diskuterar vi inga namn offentligt, utan det sköter vi internt, säger Danhard.

Är Mikkel Jensen den spelare ni kommer bygga laget kring till nästa år? - Jag vill inte gå in på hur tränarna ska formera sitt lag men det är klart han är en av spelarna jag kan tänka mig bli en av spelarna som laget byggs kring men vi har flera spelare som är viktiga. Mikkel ska dock vara tillbaka när säsongen drar igång igen nästa säsong.

Publicerad 2009-10-26 kl 16:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå