BP:s halmstrån allt färre - ny tung motgång

Brommapojkarna var i ledningen mot Örebro och på väg mot en livsviktig trepoängare.
Men i andra halvlek förstörde en straff som supertalangen Astrit Ajdarevic slog in och BP får nu stirra superettan-ångesten i vitögat.

– Det märks att vi inte är vana att leda med 1-0. Taktiken är att spela vårt spel, vi har ju en ny tränare med tydliga, enkla direktiv, säger Brommapojkarnas Joakim Runnemo till Canal Plus.

1-0-ledning redan i inledningen.
Nye BP-tränaren Roberth Björknesjö såg ut att vara på väg mot ovärderliga poäng.
Joakim Runnemos chansskott slank lurigt igenom och ställde John Alvbåge i ÖSK-målet och äntligen en bra BP-start för ett lag som inte hade vunnit på tio matcher före kvällen på Behrn Arena.

Men något trendbrott räckte det ändå inte till för BP som inte orkade hålla undan för tabelltrean. Istället höll det på att sluta riktigt illa.

Kvitteringen kom en kvart in i andra halvlek och under matchens sista halvtimme jagade Örebro livet ur ett decimerat BP som fick lagkaptenen och tillika viktigaste spelaren, Pontus Segerström utvisad.
Ett 2-1-mål var inte långt borta och något som sannolikt hade blivit knäcken för stockholmarna i bottenstriden - om det blivit verklighet.

Straffen Brommapojkarna drog på sig var onödig efter en hands på Mauricio Albornoz.
Ett misstag som riskerar att bli väldigt kostsamt när nu tre poäng ska tas igen i de två slutomgångarna för att rädda en kvalplats.

– Jag uppfattade inte riktigt, jag märkte bara att domaren blåste, säger BP-målvakten Kristoffer Nordfeldt om straffen.

Men nesan tog inte slut där för stockholmarna som kort efter kvitteringen alltså fick se ovärderlige Pontus Segerström dra på sig sin andra varning och få rött kort.

Och det var som sagt sedan nära att hemmalaget gjort ett segermål.
Allra närmast var Markus Astvald - men utan att lyckas.

– Två förlorade poäng. Men det är bara att köra, säger Kristoffer Nordfeldt.

BP:s tunga afton kan målas ytterligare genom att konstatera att Segerströms försvarskollega Tim Björkström tvingades ge upp redan i första halvlek med en skada. Lägg där till att Pär Asp blir avstängd i nästa match.

Brommapojkarnas situation är nu mycket svår.
Jumbo - med sex poäng kvar att spela om - och tre poäng upp till kval och i nästa omgång väntar guldjagande Malmö FF och i sista omgången Häcken på bortaplan.

Publicerad 2010-10-25 kl 23:27