Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

BP:s nye tränare om det omöjliga uppdraget: "Kan bara bli bättre"

Det låter som ett "mission impossible". Men Brommapojkarnas nye tränare Roberth Björknesjö räds inte utmaningen.

- Nej. Det kan inte gå sämre än vad det har gjort den senaste tiden. Poängmässigt alltså, säger han till FotbollDirekt.se.

Roberth Björknesjö har fått exakt fyra matcher på sig att rädda kvar Brommapojkarna i allsvenskan. Han har till att börja med sju träningar på sig att styra upp saker och ting innan nästa match mot IFK Göteborg.
Hinner man förändra något stort under den tid som är kvar?
- Truppen är bra men självförtroendet är sargat i kanten. Nu får många av spelarna börja om från början och visa upp sig och att de ska ha en plats. Sedan kommer jag förstås att göra några förändringar men vilka de är kommer att ge sig efterhand när jag träffat laget lite mer.

- Klart vi har ett taskigt läge och det kan bara bli bättre.

Hur kom det sig att du valde att hoppa på det här uppdraget? Många tränare hade nog dragit sig för att hoppa på något dylikt...
- Jag känner BP väl sedan lång tid tillbaka och jag gillar BP mycket och dem ringde och frågade. Jag var lite tveksam först men det berodde helt och hållet på att jag har full respekt för Kim Bergstrand. Samtidigt förstår jag också föreningen som vill gripa sista halmstrået.

Uppdraget i BP är Björknesjös största i karriären. Tidigare har han varit i Assyriska men i övrigt tränare bara på "lägre" nivå. Men han tvekade ändå aldrig att kasta sig in i det här med hull och hår.
- BP ringde mig och frågade om jag inte kunde hjälpa dem i slutfasen och då känns det som att jag ska hjälpa till.

Många tränare brukar vilja välja sina egna assisterande tränare men Roger Sandberg och Stefan Billborn blir kvar som assistenter till Björknesjö och det ser den nye tränaren som viktigt.

- Oerhört viktigt att de är kvar. Dem sitter på en kunskap om laget som jag inte skulle kunna skaffa på den här korta tiden.

Björknesjö tror heller inte att det behövs så mycket för att få BP-skutan på rätt köl.
- Det är så små marginaler i den här serien. Vi behöver få ihop helheten och sedan få lite stolpe in och då kan man slå alla lag.

Spelprogrammet för BP hade dock kunnat varit enklare. Först hemmamatch mot IFK Göteborg, därefter en svår match borta mot Örebro och därefter match mot ett SM-guldjagande Malmö FF och i den avslutande matchen väntar Häcken på bortaplan.
- Landslagsuppehållet kommer ju väldigt lägligt om man säger så. Vi har ett tufft läge men som det varit på slutet kan det bara bli bättre.

Publicerad 2010-10-08 kl 13:38
Annons
Annons
Annons