Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

BP:s tränare hyllas i Norge: "Han kunde hamna i bråk, men är otrolig på planen"

Foto: Bildbyrån.

Luis Pimenta är klar som tränare för BP.
Portugisen gjorde succé i Norge.
- Jag har jobbat med det här i 20 år och har aldrig sett någon bättre i träningsmiljö, säger Henning Danielsen, reporter på Glåmdalen.

Brommapojkarna har hittat sin nye tränare. Det blir portugisen Luis Pimenta som tar över laget. Pimenta har varit arbetslös sedan säsongen 2016 tog slut och innan det gjorde han succé i Kongsvinger. Där förde han upp laget till den näst högsta ligan och gick även hela vägen till cupfinal.

- Cupfinal för ett lag i den näst högsta divisionen och sedan avancemang i seriesystemet var starkt, ett avancemang som var klart redan i september, säger Henning Danielsen, reporter på den norska tidningen Glåmdalen.

- Luis kunde hamna i bråk i klubbmiljö och han är väldigt krävande. Men resultaten talar för sig själv. Ingen kan ta ifrån honom resultaten.

Vad för bråk kunde han hamna i?
- Han är väldigt envis. Det var några turer där det var bråk internt. Jag skrev om att han blandade sig i många personers uppgifter. Efter den artikeln tog det en månad innan han hälsade på mig.

Hur är han som tränare?
- Jag har jobbat med det här i 20 år och har aldrig sett någon bättre i träningsmiljö. Han är energisk, klar och tydlig. Han vet exakt hur han vill ha det. Han kom in och spelade på ett annat sätt än så som norska lag kanske är kända för. Han gillar mer possession. Snabba omställningar till anfall, säger Danielsen.

- Men han kan bli naiv ibland. Han var det under våren 2016. Laget dominerade många matcher men tappade på grund av naiv fotboll.

Hur tror du att han kommer att passa i Brommapojkarna?
- Jättebra. Han är bra på att ta hand om talanger. Han jobbade som juniortränare i Hönefoss och gjorde succé där. Och Kongsvinger spelade cupfinal med en 19-årig mittback. Han är inte rädd för att släppa fram unga spelare.

- Sedan passar han i en klubb där förväntningar och krav inte är så stora. Han måste vara i en klubb där det finns talang, arbetsro och tålamod. Han skulle nog inte passa så bra i en större klubb.

- Luis behöver en bra sportchef som är bra på sitt jobb. Han behöver hjälp med att hitta rätt spelare för sitt system, så svar det i Kongsvinger. Han har inte så bra i kontaktnät. I Kongsvinger hämtade han in två spelare själv, en var kvar i tre månader och den andra lånades ut, så om han har en bra sportchef bredvid sig så kan BP ha träffat väldigt bra. För Luis är otroligt duktig på planen.

Varför slutade han i Kongsvinger?
- Kontraktet gick ut. Klubben ville behålla honom och han fick två kontraktsförslag men tackade nej till båda. Därefter ville polska Wisla Krakow ha honom men erbjudandet var bara ett kontrakt på fem månader och det passar inte honom. Han älskar projekt och inte ”quick fix". Man måste ha tålamod med honom.

- Under 2017 har det varit en del rykten om Luis i Norge, han har kopplats ihop med klubbar som Fredrikstad, Tromsö och Ålesund. Luis fick ett bra namn här i Norge.

Har du någon bonusinfo om Brommapojkarnas nye tränare?
- Han är grymt bra på språk. Han talar fem språk flytande, det är portugisiska, spanska, engelska, norska och franska. Och en annan grej är att han är väldigt stark mentalt.

Publicerad 2017-12-13 kl 16:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons