Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

BP:s tränare: ''Jag skulle bli galen om jag vore rädd för att misslyckas''

Kim Bergstrand har fått massvis av pressrosor sedan den allsvenska comebacken. Men han är inte rädd för att misslyckas.

- Jag skulle nog bli galen om jag gick och vore rädd för att misslyckas, säger Brommapojkarnas tränare Kim Bergstrand.

- Alltså jag skulle förmodligen inte vara en sämre tränare än tidigare om vi misslyckas den här säsongen.

BP tippas av FotbollDirekts expert klara sig kvar den här gången.
Med självklara allsvenska namn som Pablo Pinones Arce, Olof Guterstam, Andreas Eriksson och jättetalanger som Miiko Albornoz och Sinan Ayranci räcker BP till för att få spela allsvensk fotboll även 2010.

- Trevligt att höra. Det tror ju vi också på. Men glöm inte bort en spelare som Markus Karlsson som 37 år gammal fortfarande har hur mycket som helst att ge. Han är minst lika intressant som de andra du nämner.

Hur bra kan ni bli om ni gör succé?
- Klart vi kan komma topp-10, i alla fall av vad vi sett av de allsvenska lagen inför säsongen. Det som talar emot är väl att vi är nykomlingar. Historien visar att det är speciellt för nya lag att klara sig kvar. Huvudmålet måste vara att vara bland de 13 bästa, men det är klart att vi har kapacitet för mera.

Hur bra är en omtalad talang som Albornoz?

- Han är så bra. Han kommer att vara för bra för Sverige redan inom ett par år. Så bra är han. Han är en kommande storspelare.

Bergstrand själv har under året som gjort sig ett namn också som tränare. Motgångarna i fjol har fått den forne AIK-profilen att möjligen bli både mer resolut och ödmjuk kring tränarjobbets innehåll och krav.

- Vi låg sist efter sex omgångar men sedan lossnade det. Man måste ha mod som tränare och våga tro på det man gör. Men samtidigt får man inte vara dum och köra huvudet i väggen.

- Men det ser bra ut och vi är ett bättre lag än förra året. Ungefär så bra som jag förväntat mig vid den här tidpunkten.

Publicerad 2009-03-29 kl 15:22
Annons
Annons
Annons