Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bra avslut viktigt för Rolle: "Måste ge järnet"

Inför Malmö FF - Brommapojkarna:

Efter förlusten mot Mjällby måste Malmö vinna. Gapet till Helsingborg ökar. Roland Nilsson kräver uppryckning mot Brommapojkarna.

MALMÖ FF

Skador/avstängningar: Agon Mehmeti (s), Jasmin Sudic (s), Edward Ofere (s), Jeffrey Aubynn (s), Markus Halsti (s).

Preliminär laguppställning: Johan Dahlin – Ulrich Vinzents, Pontus Jansson, Daniel Andersson, Joseph Elanga – Jiloan Hamad, Wilton Figueiredo, Ivo Pekalski, Ricardinho – Alex Nilsson, Daniel Larsson.

Håll ögonen på: Ricardinho. Det lutar åt att Malmö ställer upp med sina två vänsterbackar från start då Ricardinho tar steget upp på vänstermittfältet. Brassen kan med sin offensivlusta och inlägg bli ett orosmoment för BP-försvaret.

Malmö-snack:
– Förr eller senare kommer en liten reaktion, och det gjorde det för oss mot Mjällby. Vi hamnade i ett riktigt dåligt underläge, men i andra halvlek gasade vi på och fick igång vårt spel, säger tränaren Roland Nilsson till Malmös officiella hemsida.

- Mot slutet blottade vi oss för kontringsspel, men vi var tvungna att chansa lite när vi jagade poäng.

– BP är ett bra lag, ett spelande lag som säkert kommer att försöka täppa igen ytorna för oss och ställa om i kontringar med snabbt passningsspel. De är bra organiserade och jobbar väldigt hårt. Vi måste upp i den standard vi haft tidigare vad gäller passningstempo och rörlighet om vi ska vinna matcher.

– Alla matcher är viktiga. Men det här är en match där vi inte behöver fundera på något annat än att gå ut och ge järnet, för efter matchen är det tillräckligt med vila, säger Roland Nilsson.

BP

Skador/avstängda: Miiko Albornoz (s), André Möllestam (s), Mikkel Jensen (s), Mauricio Albornoz (a).

Preliminär laguppställning: Kristoffer Nordfeldt - Tim Björkström, Pär Asp, Pontus Segerström, Kim Odelius - Imad Chhadeh, Gabriel Petrovic - Babis Stefanidis, Andreas Eriksson, Dalil Benyahia - John Guidetti.

Håll ögonen på: John Guidetti. Kämpastark och spelintelligente Guidetti kanske gör sin sista match i Brommapojkarna. Lär vilja avsluta snyggt och kan få lägen när BP ska försöka kontra sönder Malmö.

Brommapojkarna-snack:

Om John Guidettis sista framträdande:
- Guidetti är alltid full fart framåt, alltid 100 %, så jag har inte märkt av att han laddat något extra på det sättet, säger kaptenen Pontus Segerström till FotbollDirekt.se.
- Vi försöker spela ungefär likadant hemma som borta. När vi väl får tag i bollen gäller det att ställa om snabbt.

- Malmö är duktiga, absolut. Jag har inte mött dem förut, men det är kul att möta bra spelare. Det krävs ett bra defensivt jobb från alla, inte bara från mig, säger han om Malmös offensiv.

- Det blir ett bra glapp bakåt om vi vinner. Tre poäng vore fantastiskt inför hösten, det är väldigt tight i tabellen. Då skulle jag vara väldigt nöjd med vårsäsongen.
- Det är en av de tuffaste bortamatcherna, så det vore verkligen en fjäder i hatten med tre poäng.

FotbollDirekt kommenterar:
- Guillermo Molins medverkan är högst osäker. Anfallaren är uttagen i truppen och lär om han är skadefri spela från start istället för Alex Nilsson. Men vi tror att MFF väljer att spara på Molins och inte ta några risker, skadad som han varit.

- Brommapojkarna kommer stärkta efter segern senast mot Häcken. Laget har imponerat, trots små resurser. MFF är dock en klart svårare motståndare.
- Malmö vill rycka upp sig efter förlusten senast mot Mjällby. Hemma är laget obesegrat och i Malmö kan laget få igång sitt eget snabba spel på den fina mattan. Ett revanschsuget MFF lär ta tag i taktpinnen och sätta full fart från start.

- Brommapojkarna är likväl ett spelande, kontringsstarkt lag. Med en John Guidetti som sliter på topp och härföraren Pontus Segerström i försvaret kan BP absolut överraska. Stockholmarna lär dock ha stor respekt för MFF:s offensiv och i första hand koncentrera sig på kontringar.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2010-05-24 kl 14:27
Annons
Annons
Annons