Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bråkens tid är över - Rydström hyllar Fejzullahu: ”Hade en väldigt förutfattad mening”

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Ertons mål mot Sirius i spelaren ovan.

Kalmar FF har på sju matcher gått från näst sist i tabellen till att snart kunna säkra ett allsvenskt kontrakt om resultaten fortsätter att gå rätt. Henrik Rydström lyfter fram Erton Fejzullahus nytta i det. 
- Jag hade väl en bild av att han kanske inte alls gillade om det blev skitigt, men det har verkligen inte varit ett problem.

Under flera års tid var Henrik Rydström mot Erton Fejzullahu en av allsvenskans mest omskrivna relationer, då spelarna hade flera verbala angrepp mot varandra. Det lugnade dock ner sig och idag är Rydström assisterande tränare över Fejzullahu i Kalmar FF. 

Rydström hyllar nyförvärvet och är framför allt förvånad över hur han sköter ”skitjobbet” i Kalmar FF. 

- Jag är jätteöverraskad över Erton. Jag hade ju en väldigt förutfattad mening eftersom vi hade en historia där. Jag hade väl en bild av att han kanske inte alls gillade om det blev skitigt, men det har verkligen inte varit ett problem. Han är verkligen smart och bra i förstapressen.

Presspelet har varit en anledning till att Kalmar FF har höjt sig på slutet, med fem segrar och en oavgjord på de sju senaste matcherna. Rydström definierar även Papa Diouf som ”jätteeffektiv” i sin roll, och säger att anfallarnas jobb har hjälpt försvararna. 

- Skulle man mäta hur många gånger motståndarna är rättvända mot vår backlinje nu kontra i våras till exempel, så är det många färre gånger nu. Mittfältet och anfallarna gör jobbet där

Förutom anfallarnas jobb så finns det flera saker som har gjort att laget fungerar bättre. Fem nyförvärv utöver Fejzullahu, samt förbättrad fysträning och då också färre skador. Orken och framför allt konkurrensen är därmed förbättrade.

I bortaförlusten mot Norrköping i våras hade KFF endast tonåringar på bänken, och ytterligare fyra unga egna produkter i startelvan.

- Det blev inte rättvist mot de unga heller.

Idag hemma mot IFK Norrköping har KFF så hård konkurrens att etablerade namn som Markus Thorbjörnsson och David Elm inte ens är med i matchtruppen, och Edvin Crona och Adel Ziarat tränar med U19-laget resten av året. Detta trots att Tobias Eriksson, Rasmus Elm, och Måns Söderqvist är frånvarande med skador.

- Det har blivit riktigt bra synergieffekter i fysträningen. Vi har successivt orkat ta löpningar och stänga igen ytor för motståndarna. Då har spelarna känt att vi varit med längre i matcherna. Det har gjort att vi har tagit poäng och det ger ännu större boost. 

- Jag var frustrerad ifjol att vi många gånger bara kunde hålla i saker i 20 minuter. Sedan handlade inte bara det om fysen.

- Men dels orkar dem mer, sedan är spelarna tåligare nu. Vi har inte lika mycket skador. Vi klarar av att träna lite tuffare utan att gå sönder.

Att Rasmus Elm är skadad och Ismael är såld har än så länge inte påverkat resultaten negativt, men har gjort att KFF spelar annorlunda. 

- Förra året kontrollerade vi motståndarna genom att vi hade spelskickligheten med Ismael och Rasmus Elm, ihop med Romário. Nu kan vi kontrollera matcher med vårt försvarsspel. Sedan har det blivit, både mot Sirius och Elfsborg, allt bättre även med bollen.

Kalmar FF möter ikväll IFK Norrköping klockan 19.00. Matchen sänds via C More.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-15 kl 06:50
Annons
Annons
Annons