Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Brännström pekar bara ut en som lär starta mot Bröndby: "Där behöver jag inte ens fundera"

Allsvenskan

ALMANCIL. Flera AIK-spelare är tveksamma till start mot Bröndby.
Då nämner Andreas Brännström bara en som lär börja.
- Magashy har inte haft en känning sedan han kom hit. Så där behöver jag inte ens fundera, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

På fredagen spelar AIK mot Bröndby på Estadio Algarve. Men efter torsdagens träning hade Andreas Brännström inte bestämt sig för en startelva.

- Nu har vi spelat 45 minuter på väldigt många spelare i de två första matcherna. Nu blir det längre tid. Nu bestämmer vi inte minuter på samma sätt. Det är lite oklart vilka som kommer att starta. Vi har ett fysteam som vill säga sitt, det är någon som har missat någon träning, som till exempel Jetmir (Haliti). Han kändes frisk i dag (läs i går), men är det värt att spela honom? Det finns några som är lite tveksamma, säger han och fortsätter:

- Vissa här har gjort alla träningar i januari och har varit friska och fräscha. Då är det inga konstigheter. Som till exempel (Abdussalam) Magashy som inte har haft en känning sedan han kom hit. Så där behöver jag inte ens fundera. Han är fräsch nog att spela mer än en halvlek. Då kan han också starta matchen.

Annons

Är det några som du är extra nyfiken på, kanske nyförvärvet Jimmy Durmaz?
- Ja, han är en sådan som det är klart att jag vill se. Vi behöver se honom i match. Samtidigt är frågan om det är dags än? Jag känner så klart ja, men vi får också ta lite respekt till hans bakgrund. Så det får vi diskutera.

Brännström tror att det kommer att bli en tuff match mot Bröndby som är mitt i sin säsong.

- Vi möter ett lag som förmodligen är längre fram än oss, de har spelat fler träningsmatcher och startar snart sin serie. Så det blir ett helt annat motstånd nu än i de två första matcherna, säger han.

Publicerad 2023-02-03 kl 10:21

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto