Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Brasiliansk anfallare klar för AIK

Med bara en dryg vecka kvar till transferfönstret stänger har AIK gjort klart med 22-årige brasilianske anfallaren Antonio Flavio Aires dos Santos och som kort och gott går under artistnamnet Antonio Flavio.

- Jag har både sett och träffat Flavio. Hans egenskaper är framförallt att han är bolltrygg och rörlig, han har bra tillslag med bägge fötterna. Jag ser fram emot att få honom till AIK, säger tränaren Mikael Stahre till aikfotboll.se

Antonio Flavio kommer närmast från spel i den brasilianska Serie A-klubben Santo André för vilka han spelat tio match den här säsongen och gjort ett mål och fyra målgivande passningar.

Han väntas anlända och bli spelklar för AIK i början av augusti. Hur långt kontraktet är skrivet på är dock oklart.
FotbollDirekt.se har förgäves sökt representanter från AIK utan att lyckas få svar på den punkten.

- Det är första gången han åker till Europa och han är en relativt ung spelare, vilket gör att de kortsiktiga förväntingarna på hans prestation ska vara balanserade mot den faktan, säger sportchefen Björn Wesström till aikfotboll.se

I och med brasilianarens ankomst tyder det mesta på att argentinske anfallaren Ivan Obolo lär lämna klubben inom kort.
AIK, som har en ansträngd ekonomi har lyckats med värvningen av Antonio Falvio genom en extern investerare.
- Denna affär är genomförd med stor hjälp från en privat investerare. Flavios ålder, egenskaper och framförallt potential ligger i linje med vår strategi vi nu har för spelare, där det finns externa investeringsintressen, säger sportchefen Björn Wesström.

Publicerad 2009-07-20 kl 16:21