POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Brasseforward släppt av Hammarby: "Han är tillbaka"

Foto: Bildbyrån.

STOCKHOLM. Zé Vitor blev ingen succé för Hammarby.
Nu har forwarden återvänt till Brasilien.
- Han är tillbaka i Tubarao, bekräftar sportchefen Jesper Jansson för Fotbollskanalen.

När Hammarby var på träningsläger i Turkiet förra året anslöt två spelare från Brasilien till laget. Vänsterbacken Jean Carlos de Brito och forwarden Zé Vitor hämtades in från CA Tubarao. Den förstnämnde på ett treårskontrakt och Zé Vitor på ett lån med köpoption.

- Vi gillar hans egenskaper, ett råämne sett till hans styrka i spelet och rörelsemönster som forward. Vi ser honom mer som en framtidsspelare, och han kommer eventuellt att starta upp i IK Frej, men den planen kan ändras. I hans fall har vi en option på att köpa loss honom, sa sportchefen Jesper Jansson när forwarden presenterades.

21-åringen placerades också hos samarbetsklubben IK Frej, som förra året spelade i superettan. På 19 framträdanden i serien gjorde brassen tre mål. Men han lyckades inte övertyga Hammarby om att fortsätta satsa på honom. Zé Vitor är inte kvar under Hammarbys paraply nu när den nya säsongen startat.

- Han var kontrakterad av Frej. Han är tillbaka i Tubarao, säger Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

Så han kommer inte tillhöra Hammarby i år?
- Nej, nej.

Gällande Jean Carlos de Brito, som spelade 90 minuter mot FC Midtjylland under tisdagen, är sportchefen fåordig. Det är i nuläget oklart vad som händer med vänsterbacken, som lånades ut till Frej under höstsäsongen i fjol.

- Nu är han här, säger Jansson.

Vidare berättar sportchefen att ghananen Abdul Halik Hudu (19-årig mittfältare), som var utlånad till Frej förra året, och ivorianska talangerna Loue Bayere Junior (forward) och Aziz Ouattara Mohammed (back), som köpts loss från Asec Mimosas, snart landar i Sverige. Om de ska vara en del av Hammarbys trupp i år är inte klart. Där vill Bajen avvakta för att se om någon kan ta steg i utvecklingen och konkurrera om en plats i laget redan i år.

- Det bestämmer vi inte än (var de ska spela). Man vill ju att någon ska ta steget och köra, liksom.

Publicerad 2020-01-29 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå