Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Brassen KFF jagar: "Värderad till 20 miljoner"

18-årige brasilianaren Adailton från Serie B-klubben Fortaleza. Det kan bli Kalmar FF:s nästa förvärv.

- Adailton är en kraftfull och snabb kille som kommer vara riktigt bra om ett eller två år, säger scouten Donald Hellström till tidningen Östran.

Under måndagen berättade FotbollDirekt.se att Kalmar FF väljer mellan två brasilianska anfallare. KFF:s Kjell Nyberg, som var med på resan till Brasilien, sa att de sett den ene på plats i Sydamerika medan de spanat in den andre på DVD. Adailton ser ut att vara den sistnämnde.

- Jag har pratat med Kjell Nyberg på telefon och skickat en DVD till honom. Jag tror nog att vi kommer diskutera mer i veckan, berättar Hellström.

Adailton fyllde nyligen 18 år, men gjorde redan den här säsongen 16 matcher från start med Fortaleza i Serie B. Nu är han aktuell för en flytt till de svenska mästarna. Enligt Donald Hellström är anfallaren värd mycket pengar.

- De värderar honom till två miljoner euro (drygt 20 miljoner kronor), men jag kan inte tänka mig att han kommer kosta mer än tre eller fyra miljoner kronor.

- Fortaleza är redo att sälja eftersom de är i behov av pengar.

Kalmar FF:s ledning vill inte kommentera om Adailton är en av spelarna som klubben är ute efter.
Enligt Östran har Donald Hellström hjälpt spelare som Ari, Daniel Sobralense, Wilton Figueiredo, Daniel Bamberg och Wanderson till Sverige.

Publicerad 2009-02-10 kl 12:28