Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/BROMMAPOJKARNA

Bärkroth: "Tydlig med att jag inte vill spela superettan"

Nicklas Bärkroth, 22, blev under fredagen uttagen i U21-landslaget.
Nu tyder det mesta på att anfallaren lämnar Brommapojkarna.
– Jag har varit ganska tydlig att jag inte vill spela superettan nästa år, säger han till fotbollskanalen.se.

Nicklas Bärkroth, 22, har varit ett av få utropstecken i årets Brommapojkarna. Under fredagen blev anfallaren uttagen i Håkan Ericsons U21-trupp som möter Frankrike i EM-playoff i nästa vecka.

– Jag var lite besviken att jag inte var uttagen i första vändan, så det kändes jättebra när Håkan ringde, säger Bärkroth till fotbollskanalen.se.

Hur ser du på motståndet?

– Det inte finns inte många lag som är tuffare än Frankrike, det är en härlig utmaning. Vi såg vad som hände på förra samlingen, så det finns stora möjligheter och på något sätt är det lite skönt att de har favoritskapet.

Efter förlusten mot Helsingborg stod det helt klart att Brommapojkarna degraderas till superettan. En resa som Bärkroth inte följer med på.

– Mitt kontrakt går ut efter säsongen och jag har varit ganska tydlig att jag inte vill spela superettan nästa år. Det gäller att vara ödmjuk och att fortsätta jobba hårt för att hitta en lösning. Det ska nog lösa sig på ett ganska bra sätt inför nästa säsong, säger Bärkroth.

Hur ser du på din säsong?

– Helt klart min bästa säsong någonsin. Framförallt på höstsäsongen har jag haft några riktigt bra matcher. På något sätt när man gör en sån bra säsong så vill man att det ska gå lika bra för laget. Vi har haft en tuff säsong med mycket skador så det har varit tufft. Men jag känner ändå en stolthet att jag har kunnat prestera i den miljön på en så pass hög nivå. Jag får stå upp och säga att jag tycker att jag gjort en bra säsong, för det tycker jag.

Och du vet att det finns intresse för dig?

– Absolut, det gör det. Sen är det inget jag vill uttala mig om i nuläget. Det finns konkret intresse och det är en trygghet i sig, säger Bärkroth som inte vill uttala sig mer än så.

– Det vill jag inte med tanke på tabelläget. Det skulle kännas fel att prata om det.

Publicerad 2014-10-03 kl 18:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons