Öster ur allsvenskan - Halmstad till kval

Brommapojkarna

Tre lag gjorde upp om två av platserna kring nedflyttningsstrecken. BP, Halmstad och Öster. Öster åkte ur medan Halmstad får kvala mot Gif  Sundsvall.

Östers sejour i allsvenskan blev bara ettårig. BP blir kvar efter 2-2 mot Halmstad. Ett Halmstad som precis som ifjol får kvala mot Gif Sundsvall. Matcherna spelas onsdag och söndag och sänds i TV4 Sport och på fotbollskanalen.se. HBK kvalade sig upp mot ifjol med totalt 6-4.

Öster hade ett litet hopp när de ledde mot Djurgården och BP hade straff mot Halmstad. Mål där av Maurico Albornoz så hade BP fått 2-0. Men Stojan Lukic räddade straffen och Halmstad kom in i matchen. Öster tappade även ledningen mot Djurgården och var aldrig riktigt nära. Matchen slutade 1-1.  En av anledningarna till att Öster blev nästsist i tabellen är poängproduktionen på hemmaplan. Endast tre segrar och 14 poäng togs i Växjö.

Halmstad och BP då efter Albornoz straffmiss? Efter 38 minuter kom först kvitteringen genom Marcus Antonsson som tryckte in bollen från nära håll. Albornoz fick sin revansch och sköt i stort sett BP kvar i allsvenskan då han smällde in 2-1 i 87:e minuten - Antonsson hann kvittera men Halmstad hade behövt ett mål till för att ta sig förbi i tabellen.

Tungt för BP som fick se målskytten - och skadebenägne -  Özkan kliva av med skada strax före paus.

Öster-Djurgården 1-1

1-0 Pablo Pinones-Arce (9) 1-1 Erton Fejzullahu (62)

Öster: Wulff - Bojent, Månz Karlsson, Vasilj, Stefan Karlsson - Zlojutro, Persson, Elvby, Pavey - Pinones Arce, Gero

Djurgården: Höie - Vytas, Amartey, Bergström, Gustafsson -Tibbling, Johansson, Broberg - Fejzullahu - Jawo, Prijovic

Halmstad-BP 2-2

0-1 Gabriel Özkan (8) 1-1 Marcus Antonsson (38)  1-2 Mauricio Albornoz 2-2 Antonsson (90)

HBK: Lukic - Westerberg, Liverstam, Magyar, Silverholt - Selakovic, Landgren, Fagercrantz, Blomberg - Antonsson, Boman

BP: Vazgec - Björkström, Segerström, Une Larsson, Dimitriadis -Karlström, Albornoz, Martinsson Ngoulai - Özkan, Sandberg Magnusson, Åsbrink