Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/BROMMAPOJKARNA

Tunga beskedet för "Ante" Eriksson: "Läkarna tror att korsbandet är av"

Andreas Eriksson var ohotad när hans knä plötsligt vek sig. Nu får BP-stjärnan dystra besked.

- Enligt Malmös läkare ser det ut som en korsbandsskada, säger tränaren Roberth Björknesjö.

Den 31-årige mittfältaren hör till Stockholmslagets viktigaste spelare, men nu ser det ut som att han missar bottenstridens avgörande i höst. Under söndagens 2-1-förlust mot Malmö FF föll han ihop ute på högerkanten, utan att vara inblandad i någon närkamp. Precis före situationen hade "Ante" blivit bandagerad av Brommapojkarnas sjukgymnaster.

Nu konstaterar tränaren Roberth Björknesjö att den knäskada som drabbat Eriksson av allt att döma är allvarlig.

- MFF:s doktor, som är knäspecialist, undersökte honom på plats. Enligt honom tyder allt på en korsbandsskada. Sedan får vi definitiva besked i början av veckan när Andreas ska på magnetkameraundersökning hemma i Stockholm, säger Björknesjö.

Ni vill inte säga för mycket innan han undersökts igen?

- Nej, men det ser ju illa ut. Jag såg reprisen precis innan du ringde nu och Andreas är ju helt ensam när han bara viker ihop. Det är inget gott tecken. Men vi får försöka vara så positiva som möjligt.

Brommapojkarna har ännu inte säkrat sitt allsvenska kontrakt, och fempoängsförsprånget gentemot Öster på kvalplats är något bedrägligt. I nästa omgång väntar AIK på hemmaplan. En svår motståndare, och då kan BP tappa viktig mark. Roberth Björknesjö konstaterar att kämpen Andreas Eriksson hade varit perfekt att kunna tillgå under sluttampen av säsongen.

- Klart att det är tungt för oss som fotbollslag om han blir borta länge. Men nu tänker jag givetvis på Andreas som person i första hand, det är allra tråkigast för honom.

Publicerad 2013-10-20 kl 22:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons