TV: Blåvitt föll tungt mot BP

Brommapojkarna

Bottenlaget Brommapojkarna skrällslog allsvenska serieledaren IFK Göteborg med 2-1.
-Vi fattar ju själva att vi är här för att kriga oss kvar. Det är ingen skam i det, säger målskytten Mauricio Albornoz.

Sommarens första vinst satt långt inne. Inte sedan den 13 maj, mot Gefle, hade BP vunnit en match. De hade dessutom bara två poäng med sig på sju omgångar. När ett tungt skadedrabbat IFK Göteborg gästade Stockholmslagets fotbollsanläggning på lördagen bröts sviten.
I den tionde minuten slog Gabriel Petrovic en frispark som Mauricio Albornoz skarvnickade bakom John Alvbåge i Göteborgsmålet.
-Robban (Björknesjö, tränare) sa innan "du kommer att nicka in den", så jag tänkte att jag får väl göra det då. Så skönt att få göra mål och assist en sådan här match, säger 25-årige Albornoz.
Första allsvenska målet

Genom Albornoz vidareskarvning på en utspark fick Gustav Sandberg Magnusson med sig bollen vid första tillslaget, en yta bak till försvararna och satte distinkt 2-0 i den 24:e minuten. Det var 21-åringens första allsvenska mål.
Det kraftigt försvagade Göteborg hade inte mycket att sätta emot.
-Vi visste att de inte hade alla sina bästa spelare med. Men du vet, när man har förlorat så mycket matcher och inte vunnit på ett tag vill man liksom tänka på vad vi ska göra och fokusera på det, säger Albornoz.
När speakern presenterat hemvändande inhopparen Gabriel Özkan för BP, i den andra halvleken, gjorde Göteborg mål. Robin Söder reducerade i den 62:a minuten på en hörna och gästerna började skapa tryck. Men jubel hördes på läktaren när bottenkrigande Halmstad tappade sin 2-0-ledning borta mot Elfsborg.
Kommer inte att slåss om SM-guldet
-Jag tänkte "nej, jubla inte nu". Det kommer att bli karma och så kommer de (Göteborg) att göra 2-2 på oss.
Mauricio Albornoz har spelat alla sina säsonger i BP och varit med om både ned- och uppflyttning till och från superettan. I år har han gjort fyra mål och två målgivande passningar.
-När vi går upp en serie så förstår vi att vi kommer inte slåss om SM-guldet precis.
-Och klarar vi oss kvar, kanon. Åker vi ner är det jättetråkigt och jättesynd för alla spelare och hela klubben, säger han.
Men BP höll undan ända fram till slutet och tog tre oerhört viktiga poäng i nedflyttningsstriden.
Publicerad 2013-07-13 kl 17:56