TV: BP missade — Kalmar vann

Brommapojkarna

Brommapojkarna hade tre jättelägen under de första sju minuterna.Utan att göra mål. I stället vann Kalmar på Grimsta med 1—0.

Brommapojkarnas senaste seger i fotbollsallsvenskan kom den 13 maj, när Gefle besegrades hemma med 4—1.

Sedan dess har det blivit två poäng. Något som gör att laget parkerar på en negativ kvalplats, bara en poäng från en jumboplatsen.

En anledning till placeringen är att laget släppt in 20 mål på sju matcher. En annan sågs under lördagen: ineffektiviteten.

Det borde ha stått 2—0 till BP efter sju minuter.

Jacob Une Larsson träffade först stolpen och på returen räddade Kalmars målvakt Etrit Berisha närskottet från Mauricio Albornoz.

Och kort därefter stod Gustav Sandberg Magnusson plötsligt fri i straffområdet — men Berisha styrde undan även det läget.

Även Pontus Åsbrink var senare nära att ge hemmalaget ledningen.

Målet kom — för Kalmar. På deras första avslut på mål.

17-årige Melker Hallberg frispelade 20-årige Måns Söderqvist, som rann igenom och avslutade säkert i mitten på första halvlek. Inbytte Fredric Jonson hade sedan BP:s vassaste kvitteringschans i slutminuten, men missade målet från nära håll.

Svårslagna Kalmar, som bara förlorat tre allsvenska matcher i år, fortsätter därmed att vara ett stabilt lag på övre halvan i tabellen.

Brommapojkarnas startelva:

Vazgec, Dimitriadis, Une Larsson, Segerström, Björkström, Sandberg Magnusson, Petrovic, Albornoz, Martinsson Ngouali, Åsbrink, Eriksson