Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/BROMMAPOJKARNA

TV: Viktig trepoängare för BP

Brommapojkarnas femte allsvenska seger kom i rättan tid. 2—0 hemma mot Mjällby innebar fortsatt kontakt med lagen kring nedflyttnings- och kvalstrecken.

Brommapojkarna hade press på sig att vinna på Grimstas konstgräs. Läget i bottenskiktet är utsatt.

- Sjunde matchen i rad vi gör det riktigt bra. Vi behöver alla poäng vi kan få, sade BP:s tränare Roberth Björknesjö efter segern.

Att mittlaget Mjällby inte är i samma behov av poäng som BP syntes. Det var inte mycket Blekingelaget förmådde åstadkomma. Simon Nilssons skott i friläge som räddades av BP-målvakten Ivo Vazgec i den femte minuten var lagets bästa målchans under hela matchen.

- Vi kom inte upp i nivå i dag, varken spelmässigt, fysiskt eller mentalt, sade Mjällbys tränare Anders Torstensson självkritiskt.

- Vi har ett antal spelare borta, men två chanser på hela matchen är för dåligt. BP spelar att bra kortpassningsspel och när de fick ett ledningsmål blev de ännu skickligare.

BP hade å andra sidan svårt att komma åt Mjällby. Passningsspelet var för långsamt och förutsägbart för att rubba Mjällbys defensiv.

Mitt i första halvlek kom dock ledningsmålet. Andreas Eriksson tvära genomskärare nådde fram till Gustav Sandberg Magnusson, som bara hade att sätta till vänsterfoten.

Asper utvisad

Brommapojkarna fortsatte att rulla boll och dominera spelet i andra halvlek. Det dröjde dock till mindre än kvarten kvar innan avgörandet kom — då domaren Martin Strömbergsson bedömde att Mjällbys målvakt Mattias Asper fällde en frispelad Andreas Eriksson, gav BP straff — och Asper rött kort.

Mauricio Albornoz satte straffen säkert bakom inhoppande andremålvakten Alexander Lundin. Trepoängaren var räddad.

- Den där regeln är ju omdebatterad, sade Torstensson om utvisningen av Asper.

- Mattias tyckte själv att han försöker undvika situationen. Men det är oerhört svårt för domaren att göra något annat. Jag kan inte kritisera domaren.

Fortsatt streckkamp

Den sista kvarten kunde BP lätt hålla undan till sin seger.

- Det kändes rätt så bekvämt efter straffen. Med en man mer och vi hade haft ett bra passningsspel redan innan, sade Roberth Björknesjö.

BP ligger kvar under nedflyttningsstrecket, med samma poäng som Halmstad på kvalplats. Mjällby har sju poäng ner till lagen på farlig mark.

Publicerad 2013-08-26 kl 21:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons