POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Brorsson missade MFF:s träning – ingen operation efter Bengtssons lungproblem: ”Väldigt positivt”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Det såg ut som att Malmö FF kunde få mittbacksproblem mot AIK, men enligt fysioterapeuten Jesper Robertsson bör Franz Brorsson kunna spela den matchen.
- Han blockade ett skott på träningen igår, men vi räknar med honom i träning i helgen igen.

Igår kom besked att Rasmus Bengtssons lunga hade kollapsat och den naturliga ersättare Franz Brorsson var inte ute på dagens träning, tre dagar innan matchen mot AIK. Enligt fysioterapeuten Jesper Robertsson ska det dock inte vara några problem för Brorsson att spela på måndag och då bilda mittbackspar med Lasse Nielsen. 

- Vi räknar med att han ska vara tillgänglig.

- Han blockade ett skott på träningen igår, det sista som hände på träningen, men vi räknar med honom i träning i helgen igen.

- Den var lite retad idag, vi kände att det var bättre att få igång funktionen innan vi kastar ut honom igen.

Även Magnus Pehrsson, som inte testade några av sina andra alternativ bland mittbackarna på dagens träning, tror att Brorsson spelar mot AIK. 

- Jag tror inte det ska vara några problem.

Om det skulle vara så att Brorsson missar matchen så finns det tre alternativ. Dels lärlingen Hugo Andersson, men framför allt Oscar Lewicki och Behrang Safari då bägge var mittbackar i korta perioder förra året. Om Lewicki spelar mittback lär Mattias Svanberg spela centralt på mittfältet, och om Safari spelar mittback lär Egzon Binaku vara vänsterback. 

Däremot fanns det två positiva besked kring MFF idag. Carlos Strandberg har fått tillökning i familjen, och återhämtningen för Rasmus Bengtsson har enligt Jesper Robertsson gått bra. Bengtsson missar AIK-matchen, men kanske kan ta sig tillbaka snabbt efter det. 

- Han är kvar på sjukhuset, men mår väl.

- Lungan har återfått sin normala utspänning. 

Det är fortfarande oklart exakt hur det skedde, då det både kan ske spontant och efter en smäll. Bengtsson blir förhoppningsvis bara kvar på sjukhuset över helgen. 

- När man har dragit dränaget ska man se att lungan bibehåller sin normala funktion. Jag ska inte spekulera i hur många dagar det är. Vi får se i veckan hur han återhämtar sig och kanske ge mycket tydligare besked i veckan som kommer här nu. 

- Det är väldigt positivt att lungan har återfått... Inte sin normala funktion kan man nog inte säga, men att utspänningen har skett så pass snabbt att man kanske redan idag kan dra dränaget. Det är jättepositivt. 

Så det blir ingen operation?
- Nej, inget sånt.

Förutom Bengtsson är det bara långtidsskadade Andreas Vindheim i MFF som definitivt missar matchen mot AIK. 

Publicerad 2018-04-06 kl 13:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå